Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet még gyorsabban – kábel nélkül

Kütyük

Internet még gyorsabban – kábel nélkül

A vezetéknélküli szabványoknak köszönhetően szinte bárhol elérhetjük az Internetet. Mostantól még gyorsabban, mint eddig.

Az idei COMDEX-en az Intel egy új, gyorsabb vezetékmentes technológiával állt elő, melynek segítségével akár meg is osztható az Internet-kapcsolat. A régi szabványhoz képest a sebesség is jócskán megnőtt, akár ötször annyi adat is átmehet ugyanannyi idő alatt, mint korábban. A 802.11b adatátviteli sebessége maximum 11 megabit lehet másodpercenként, az új, 802.11a maximális adatátviteli sebessége 54 Mbps.

A szolgáltatás Windows operációs rendszert használók részére már decemberben elérhetővé válik, Macintosh géptulajdonosok 2002 első negyedévétől élvezhetik az új szabvány nyújtotta előnyöket. Nem csoda, hogy a nagy gyártók mind igyekeznek gyorsan piacra lépni az új szabványra alapuló készülékeikkel: a piac nagy léptékkel bővül, a tavalyi 1,2 milliárd dollárról előreláthatólag 2005-re 4,6 milliárd dollárra nő. Elemzők szerint azonban még sokáig a régi szabvány marad uralkodó, körülbelül 2005-re várható a 802.11a túlsúlyba kerülése. A magasabb ár miatt az Intel, a Cisco és a 3Com szerint főként az oktatási és az ipari területen fog kezdetben elterjedni a technológia.

A 802.11b technológiája 2,4 GHz-es frekvenciát használ. Többek közt ezen a frekvencián dolgoznak a mikrohullámú sütők és jónéhány vezetéknélküli telefon is. A 802.11a szabvány a sokkal kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciát használja.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés