Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozgáskorlátozottak számára kínál személyi mobilitást a Toyota

Garázs

Mozgáskorlátozottak számára kínál személyi mobilitást a Toyota

Mozgáskorlátozottak számára kínál személyi mobilitást a Toyota

A Toyota nem csak az autógyártás terén marad a mobilitási ágazat élvonalában: a jövőképében magát már nem csupán a világ elsőszámú autógyártójaként, hanem a világ vezető mobilitási szolgáltatójaként meghatározó vállalat úttörő technológiával mutat teljesen újat a kerekesszéket használók számára.

Egyszerűbb és biztonságosabb fel- és leszállásra számíthat majd az a felhasználó aki a 2022-ben bemutatott JUU elektromos kerekesszék felhasználójává válik. Elektromos szervokormány, lépcsőket leküzdő kerekek de autóalkatrészek is megtalálhatóak a járműben a fokozott biztonság és extrém mobilitás érdekében.

A Toyota határozott célja, hogy a világ vezető mobilitási szolgáltatójává váljon, ezért a vállalat igyekszik túllépni a hagyományos autógyártói hozzáálláson, és olyan innovációkat hoz létre amelyek a mobilitás egyéb területein amelyek befogadóak és fenntarthatóak. Az új forradalmi technológiák tükrözik a Toyota azon elkötelezettségét, hogy a mobilitás értékét mindenki számára elérhetővé tegyék.

Egyérintéses kerekesszékrögzítés

A Toyota csapata forradalmasítja a kerekesszékesek mobilitási élményét egyérintéses rögzítőeszközön keresztül. Hagyományosan a kerekesszékeseknek egy buszra való felszállás után egy kijelölt helyen kell lenniük, ahol a buszsofőr rögzítheti őket a helyükön. Más gyártókkal együttműködve a Toyota kifejlesztett egy olyan eszközt, amely mindössze két másodperc alatt biztonságosan rögzíti a kerekesszékeket a járművekhez, kiküszöbölve ezzel a személyes frusztrációt és az időigényes folyamatokat a felhasználók és a vezetők számára egyaránt. a Toyota célja, hogy ezt az eszközt elérhetővé tegyük különféle járműveken, akár hajókon és repülőgépeken is, mindenki számára biztosítva a stresszmentes mobilitást.

Lépcsőmászás kerekesszékkel

Az először 2022-ben bemutatott JUU egy elektromos kerekesszék, amely kivételes képességgel rendelkezik, hiszen akár 16 cm magas lépcsőfokokat is képes megmászni, miközben a felhasználó benne ül. Innovatív kialakításának része egy behúzható „farok” és elektromos szervokormány motorok is (általában az autókban találhatók), amelyek megakadályozzák a gumiabroncsok ellentétes forgását, hogy támaszkodjanak mászás és ereszkedés közben. A következő generációs modellbe autóalkatrészeket terveznek beépíteni a fokozott biztonság és megbízhatóság érdekében. A JUU lehetővé teszi a kerekesszékes felhasználók számára, hogy korábban elérhetetlen helyeket fedezzenek fel, új lehetőségeket tárva fel a független mobilitásban.

Közért az ajtajában

A Toyota e-Palette család az autonóm mobilitási szolgáltatások csúcsát képviseli. A különféle igényekhez igazodó, tágas belső térrel az e-Palette az Ön ajtajához viszi a közértet. A fejlett autonóm vezetési technológiával felszerelt mobil üzletek célja a távoli területeken élők és az utazási nehézségekkel küzdők kiszolgálása, bepillantást nyújtva a hozzáférhető és sokszínű mobilitási szolgáltatások jövőjébe.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés