Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple AirTag segítségével lopnak autókat

airtag

Garázs

Apple AirTag segítségével lopnak autókat

Apple AirTag segítségével lopnak autókat

Az Apple AirTag követőcímkék óta új fokozatba kapcsoltak a tolvajok: most épp drága autók követésére és ellopására használják fel az AirTaget.

Az Apple ötlete az volt, hogy az iPhone-felhasználók az AirTag követőcímkéket használva majd könnyen megtalálják az elvesztett, elfelejtett kulcscsomókat, távirányítókat, mindennapos tárgyakat. Sajnos azonban az emberek része ezt a technológiát sem úgy használja, ahogyan kellene. A tolvajok az AirTag megjelenése óta magasabb fokozatba kapcsoltak. A jelentések szerint Kanadában például drága autók követéséhez és ellopásához használják az AirTageket.

Ontario térségében különösen elterjedt az a módszer, amely szerint a bűnözők nyilvános helyeken néznek ki maguknak autókat, általában drágábbakat. Ha valamit megéri ellopni, az AirTaget elrejtik a járművön, például a vonóhorog csatlakozójába. Ezután kivárják, hol parkol éjszaka a jármű, majd a kulcsot kiváltó technikai eszközöket alkalmazva ellopják azt.

Az Apple elvileg értesíti az iPhone-felhasználókat az ismeretlen AirTag címkék közelségéről, de egyrészt nem mindenki iPhone-t használ, másrészt sok áldozat vagy nem kapja meg az értesítéseket vagy figyelmen kívül hagyja azokat. Szakértők tippjei szerint elképesztően sok bűncselekményhez használják már az Apple AirTageket.

Forrás: ORIGO

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés