Connect with us

technokrata

A Continental új sportabroncsa 42 változatban jelenik meg

sportcontact 7

Garázs

A Continental új sportabroncsa 42 változatban jelenik meg

A Continental új sportabroncsa 42 változatban jelenik meg

Az új SportContact 7 ősztől érhető el az üzletekben

A SportContact 7 a Continental új, nagy teljesítményű gumiabroncsa sportos járművek számára.

Idén ősztől 19 és 23 coll közötti méretben összesen 42 változat lesz kapható, a termékcsalád a következő év folyamán tovább bővül.

„Az új SportContact generációval nagyon biztonságos, jól kezelhető és nagy futásteljesítményű terméket kínálunk azok számára, akik kedvelik a nagy teljesítményű járműveket és a sportos vezetést”

– mondja Enno Straten, a Continental Stratégiai, elemzési és gumiabroncs-utánpótlás EMEA üzletágának a vezetője.

„Új termékünk lesz a zászlóshajó és a hetedik generációs nyári gumiabroncsok első képviselője, amelyet a következő években vezetünk be.”

Straten szerint a Continental a fejlesztés során minden teljesítménykritériumban a legmagasabb szintű tökéletességre helyezte a hangsúlyt, hogy az UUHP (ultranagy teljesítményű) abroncsok szegmensében a maximális vezetési élményt a legmagasabb szintű biztonsággal és fenntarthatósággal ötvözze.

Az új SportContact 7 egy bevált, népszerű, sportos nyári gumiabroncs utódja. Hat évvel ezelőtti bevezetése óta számos magazin, köztük a sport auto és az AutoBild sportscars tesztjein szerzett első helyet és kapta meg a legjobb ajánlásokat. A vezető európai járműgyártók gyárilag a SportContact termékcsalád abroncsait szerelik fel.

A hannoveri gumiabroncsgyártó a két további aktuális nyári gumiabroncsmodellel együtt a piaci kereslet közel 95 százalékát fedi le a rendelkezésre álló modellekkel.

„Ez azt jelenti, hogy szinte az összes európai személygépkocsit, SUV-ot és furgont el tudjuk látni abroncsokkal”

– jelenti Straten.

„Az új SportContact 7 egy olyan termék, amely képviseli a piac legújabb fejlesztéseit.”

Az elmúlt 15 évben például nem csak a járművek váltak mintegy 10 százalékkal nehezebbé, de ebben az időszakban a motorok hengerűrtartalma is csaknem 30 százalékkal növekedett. Ugyanakkor a járművek CO2-kibocsátása 30 százalékkal csökkent.

„Mivel az új gumiabroncs minden eleme az XL szabvány szerinti megnövelt teherbíró képességgel rendelkezik, zökkenőmentesen fel tudjuk szerelni a nehezebb autókat is, és az új SportContact 7-tel már a fenntarthatóság felé mutató tendenciát támogatjuk”

– magyarázza.

„Végül pedig nemcsak jelentősen megnövelt futásteljesítményt kínál, hanem az egyik legalacsonyabb üzemanyag-felhasználási értéket is az UUHP-szegmensen belül az EU gumiabroncscímke „C” üzemanyag-hatékonysági osztályába való besorolásával. Ezáltal a SportContact 7 biztonságos és megfelelő választás minden sportos jármű számára – függetlenül attól, hogy hagyományos vagy elektromos hajtású-e.”

A SportContact 7-et a sportos tulajdonságokkal rendelkező személygépkocsikhoz fejlesztettük ki, egészen a szupersportautókig. A járműválaszték széles: az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio éppúgy része, mint az Audi RS-sorozata és az M GmbH sportos BMW-je. Vannak köztük olyan kompakt modellek is, mint a Ford Focus III RS vagy a Mini Cooper S Clubman. Megfelelő méretek állnak rendelkezésre a Porsche 4 S GT-hez, az AMG, a Lamborghini és a McLaren járműveihez is. Továbbá a SportContact 7 elérhető a kiemelkedően nagy teljesítményű autókhoz is, mint például a Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu