Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xiaomi hivatalosan is belépett az elektromos autó piacra

xiaomi

Garázs

A Xiaomi hivatalosan is belépett az elektromos autó piacra

A Xiaomi hivatalosan is belépett az elektromos autó piacra

A Xiaomi bejelentette, hogy 10 milliárd jüan alaptőkével bejegyezte a Xiaomi EV Company Limited leányvállalatot, aminek a törvényes képviselője Lei Jun, a Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója.

Jun még márciusban beszélt arról, hogy a vállalat létrehozza az elektromos autók fejlesztésével foglalkozó üzletágát, továbbá azt, hogy első lépésként 10 milliárd jüant, a következő 10 év során pedig összesen mintegy további 10 milliárd dollárt készül befekteni az új üzletágba.

Az EV üzletág bejelentése és a leányvállalat hivatalos bejegyzése között eltelt öt hónap alatt a Xiaomi EV csapata rengeteg felhasználói és iparági kutatást végzett, több mint 2 000 kérdőíves felmérést készített, valamint több mint 10 lehetséges iparági partnert keresett fel. A vállalat emellett augusztus 25-én bejelentette a Deepmotion Tech önvezető technológiákat fejlesztő cég felvásárlását is, és ezzel a lépéssel a vállalat véglegesen belépett az autóiparba. A Xiaominál jelenleg 16 000 mérnök dolgozik, a vállalat K+F kiadásai pedig 2020-ban közel 10 milliárd jüant tettek ki, és az új autóipari üzletág is építhet a Xiaomi meglévő infrastruktúrájára, tudásbázisára és tapasztalatára a mesterséges intelligencia, az innovatív anyagok és egyéb technológiák terén.

A Xiaomi ilyen irányú terjeszkedése nem meglepő, hiszen a vállalat az elmúlt években elképesztő növekedésnek indult. 2021 második negyedévében a cég teljes árbevétele 87,8 milliárd jüan volt, ami 64,0 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A jelzett időszakra a korrigált nettó nyereség 6,3 milliárd jüan volt, ami 87,4%-os növekedés jelent 2020 azonos időszakához képest. Mind a teljes bevétel, mind a korrigált nettó nyereség egyaránt rekordot ért el a második negyedévben.

Forrás: 24.hu

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés