Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínában már sofőr nélküli taxi visz haza munkából

Garázs

Kínában már sofőr nélküli taxi visz haza munkából

Kínában már sofőr nélküli taxi visz haza munkából

Ez a húzás egy jól kiagyalt terv folytatás, melyet 2020-ban kezdtek el az önvezető autók fejlesztése során. 

A hétvége folyamán a kínai illetőségű Baidu tech-óriás elindította az első, sofőr nélküli taxiflottáját Pekingben.

10 darab Apollo névre keresztelt Robotaxi került beüzemelésre a hétvégén, melyen 1.2 négyzetkilométeres területen cikáznak Peking nyugati részén, Shougang Park területén. Ez egyébként nem mellesleg egy nagyon erős turisztikai központ is, mely a 2022-es téli olimpia egyik fő helyszíne lesz. Egy utazás ¥30 yuan, amely körülbelül 1500 forintnak megfelelő összeg. A szolgáltatás életkorhoz kötött, csak olyan személy veheti igénybe, aki már betöltötte 18-ik életévét, illetve még nem múlt el 60.

Ahhoz, hogy hívjunk egy Robotaxi-t nem kell mást tennünk, mint letölteni mobilunkra az Apollo Go applikációt, melyen keresztül, miután beazonosítottuk magunkat, könnyedén hívhatunk egy autót. Az utazás csak és kizárólag akkor kezdődik meg, ha bekötöttük biztonsági övünket. Továbbá fontos megemlíteni, hogy egyelőre biztonsági okokból az anyósülésen utazik velünk valaki, aki az esetleges biztonsági malőröket hivatott elhárítani, egyelőre még nem élvezhetjük a teljes magányt a hátsó ülésen.

Eddig több mint 210.000 utas használta teljese megelégedéssel a sofőr nélküli taxiszolgáltatást, melyet a Baidu további 30 városban szeretne elindítani “Apollo Go Robotaxi Service” néven.

“A jövőben, a Baidu Apollo több városban is elindítja Robotaxi szolgáltatását, mely lehetővé teszi az utasok számár a környezettudatos utazást. Az alacsony károsanyag kibocsátású járművek kifejezetten hasznosak környezetünk védelme szempontjából. Továbbra is fékezhetetlenül azon dolgozunk, hogy a szolgáltatás minél inkább kényelmes legyen a felhasználók számára.”

– nyilatkozta Yunpeng Wang, a General Manager of Autonomous Driving Technology alelnöke.

Forrás: Hypebeast

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés