Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Garázs

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Utólagos frissítési programot kínál az Audi akár 850 ezer Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű V6-os és V8-as TDI motorral felszerelt járművek számára Európában és további piacokon*

Utólagos frissítési programot kínál az Audi ügyfeleinek Európában és további piacokon bizonyos Euro 5 és Euro 6 minősítésű dízelmotoros járművek számára. Összesen akár 850 ezer, a márka hathengeres és nyolchengeres dízelmotorjaival (V6 TDI és V8 TDI, Euro 5 és Euro 6) felszerelt személyautó kaphat új szoftvert a kampány keretében. Ennek nyomán a járművek károsanyag-kibocsátása a valós üzemelés során még a jelenlegi törvényi előírásoknál is kedvezőbb módon alakul.

 

Az akció megvalósítását a márka a német Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) folytatott szoros egyeztetés keretében végzi majd. Ezzel az Audi hozzájárul a belvárosok összesített emissziójának csökkentéséhez. Ez a szolgáltatás a Porsche és a Volkswagen márkák azon típusaira is érvényes, amelyeket ugyanezekkel a motortípusokkal szereltek fel, s minden ügyfél számára költségmentes.

Ügyfelei számára az Audi szeretné biztosítani a dízelmotor további jövőképességét, emellett célja, hogy hozzájáruljon a levegő tisztaságának megőrzéséhez. Egyúttal az Audi a dízelmotoros járművekre vonatkozóan kilátásba helyezett korlátozásoknak is elejét kívánja venni ezzel a lépéssel. Alacsony üzemanyag-fogyasztásával a dízelmotorok elősegítik az ambiciózus európai szén-dioxid-kibocsátási célok elérését. Ezért is döntött úgy az Audi, hogy felkínálja az utólagos szoftverfrissítés lehetőségét.

Hónapok óta nagy erőkkel elemzi az Audi az összes dízelmotoros koncepcióját esetleges szabálytalanságok után kutatva. Minden jelzést alaposan kivizsgálnak, 2016 óta az összes motor-sebességváltó kombinációt szisztematikusan ellenőrzik. E folyamatnak fontos része a hatóságokkal – különösképpen a német Szövetségi Közlekedési Minisztériummal és a német Szövetségi Közlekedési Hatósággal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) – folytatott szoros egyeztetés és a részükre küldött jelentések. A komplett csomag szabadon választható intézkedésekből áll, amelyeket a hatóságoknak a gyártó már bemutatott, és ezeket e szervek a döntéseikben figyelembe vettek. Az Audi számára ismert tény, hogy a KBA még nem zárta le a vizsgálatait. Amennyiben ezek a vizsgálatok további következményekre vezetnek, akkor az Audi az ügyfelek érdekében a szükséges műszaki megoldásokat az Euro 5 és Euro 6 frissítési program keretében természetesen gyorsan megvalósítja.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés