Connect with us

technokrata

A Volkswagen-csoport az év első felében 5,2 millió kiszállítást teljesített

Garázs

A Volkswagen-csoport az év első felében 5,2 millió kiszállítást teljesített

A Volkswagen-csoport az év első felében 5,2 millió kiszállítást teljesített

Júniusban 920 700 autót adtak át a konszern márkái, amely 4,2 százalékos emelkedés

Június végéig a Volkswagen-csoport közel 5,2 millió járművet adott át ügyfeleinek. Ez az előző év hasonló időszakához képest 0,8 százalékos bővülésnek felel meg. Június hónapban a kiszállítások 4,2 százalékkal 920 700 darabra emelkedtek.

„Kiemelkedő eredményekkel zártuk a júniusi hónapot, a tavalyi évvel összehasonlítva a Csoport összes márkájánál emelkedtek a kiszállítások.”

– nyilatkozta Fred Kappler, a Volkswagen AG értékesítés területéért felelős vezetője.

„A kulcsfontosságú régiókban tapasztalt stabil növekedés láttán bizakodva várjuk az év második felét.”

– tette hozzá Kappler.

 a_volkswagen-csoport_az_ev_elso_feleben_5_2_millio_kiszallitast_teljesitett_large_

Európában a konszern kiszállításai tovább nőttek. Júniusban összesen 411 700 (+3,1 százalék) járművet vehettek át az ügyfelek, a teljes hat hónapot vizsgálva pedig 3,5 százalékkal több kiszállítást teljesítettek a márkák. A növekedés motorja továbbra is a közép – és kelet-európai régió, ahol a júniusban teljesített 67 000 kiszállítás 13,2 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakában regisztrált eredményt. Ezen belül is kiemelkedő Oroszország (+14,8 százalék), Csehország és Lengyelország eredménye. Míg a kulcsfontosságú nyugat-európai piacokon emelkedtek a kiszállítások (+1,4 százalék), addig a németországi hazai piacon 2,3 százalékkal estek vissza a konszern eredményei júniusban. Ez a csökkenés azonban kisebb volt, mint a teljes személyautó piacot érintő visszaesés mértéke.

 

Az észak-amerikai régióban a Volkswagen-csoport jelentős, 9,1 százalékos bővülést ért el júniusban, itt összesen 83 900 ügyfél vehette át új járművét ebben a hónapban. Különösen Kanada és az Egyesült Államok (+9,8 százalék) piacain teljesítettek kiemelkedően a márkák, a térség kitűnő eredményei mögött e két piac jó teljesítménye áll. Az év elejétől június végéig a konszern 461 400 járművet adott át ügyfeleinek Észak-Amerikában, ez 3,9 százalékos növekedésnek felel meg. A dél-amerikai térségben tapasztalt pozitív tendencia is tovább folytatódik, az első félévben a konszernhez tartozó márkák kínálatából 248 300 modellt vehettek át tulajdonosaik, amely kétszámjegyű, 11,4 százalékos emelkedés. Ezek közül 43 700 jármű (+21,7 százalék) júniusban került kiszállításra. A kiszállítások bővülése a Brazíliában (+12,4 százalék) tapasztalt pozitív folyamatoknak is köszönhető.

 

Az ázsiai és csendes-óceáni térségben közel 2 millió járművet szállítottak ki az év első felében (-2,7 százalék), egyedül június hónapban 347 000 járművet (+4,1 százalék) vehettek át tulajdonosaik. Kínában a konszern június hónapban 315 300 kiszállítást teljesített, amely az előző évhez viszonyítva 5,2 százalékos bővülés. Az év első felének eredményeit azonban meghatározta a gyengébb első negyedév. Az év első hat hónapjában Kínában több, mint 1,8 millió járművet (-1,9 százalék) adott át ügyfeleinek a Volkswagen-csoport.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin