Connect with us

technokrata

Ne az autód cseréld le, csak frissítsd a mobilod!

Garázs

Ne az autód cseréld le, csak frissítsd a mobilod!

Ne az autód cseréld le, csak frissítsd a mobilod!

Mostantól olyat tud az Android Auto, amivel kiváltható a legtöbb autós fejegység!

A Google a tavaszi I/O rendezvényen jelentette be, hogy végre valahára megszünteti az Android Auto idegesítő korlátozását, azaz, hogy csak és kizárólag egy kompatibilis autós fejegységgel használható a szolgáltatás. Eddig ugyanis, bár maga a telefon futtatta, épp azon nem lehetett használni az igen hasznos funkciót.

Az Android Auto abban segít, hogy sokkal jobban láthatóvá teszi a telefon egyes funkcióit, így vezetés közben nem kell hosszasan a készülék kijelzőjét bámulnunk. A funkció néhány évvel ezelőtti bemutatásakor még érthető volt, hogy a kisebb kijelző miatt a Google nem akart kompromisszumokat kötni, az újabb típusok 5 colos vagy annál is nagyobb megjelenítője mellett már idejétmúltnak tűnt ez az elképzelés.

androidauto2

Miért érdemes letölteni?

Ahogyan már fentebb is említettem, azért, mert a nagyméretű telefon kijelzőjén rendkívüli módon leegyszerűsödik a vezetés közbeni használat. Így a lámpánál állva nincs szükség 2 centire a telefonhoz hajolva keresgélni az általunk hallgatni kívánt zeneszám címét a listából, vagy épp egy híváslista utáni nézelődéssel fecsérelni az időnket. Egyszerűen, az átlátható kártyás felületen értesülhetünk a fontos információkról, illetve innen indíthatunk hívást és küldhetünk diktálással üzenetet.

Jó hír, hogy hamarosan már nem csak a Google Maps, hanem a Waze segítségével is navigálhatunk. A mostani frissítés már olyat is tud, hogy az autó motorjának beindítása után automatikusan aktiválódik az Android Auto felülete a telefonunkon. Ehhez pusztán csak arra van szükség, hogy a készülék össze legyen kapcsolva Bluetooth-on a gépjárműben lévő kihangosítóval.

androidauto3

Hogyan tudom megszerezni?

Üröm az örömben, hogy az Android Auto egyelőre hivatalosan még mindig nem érhető el a magyar Play Áruházban. Ennek ellenére nincs ok az aggodalomra, hiszen az APKMirror-ról azonnal letölthető a telepítőfájl. A futtatáshoz mostantól csak egy Android 5.0 Lollipopnál újabb rendszert futtató készülékre van szükséged.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin