Connect with us
Hirdetés

technokrata

A kriptó miatt büntették meg Kardashiant

kardashian

E-gazdaság

A kriptó miatt büntették meg Kardashiant

A kriptó miatt büntették meg Kardashiant

Kiderült, hogy mennyibe kerülhet be nem jegyzett értékpapíroknak számító kriptón alapuló pénzügyi termékeket reklámozni Amerikában.

Kim Kardashian influencer ugyan megemlítette az Instagramon megosztott bejegyzésben, hogy az reklámnak minősül, de a SEC tőzsdefelügyeleti szerv szerint ez nem volt elég. A sztár 1,26 millió dollár fizethet büntetésként, hogy kriptós termékeket reklámozott az Instagramon.

Kardashian ügynöksége nem hozta nyilvánosságra, hogy az adott reklámmal mennyit keresett a sztár. Emiatt nehéz megítélni, hogy a büntetés figyelmeztető jellegű-e vagy tényleg okoz anyagi hátrányt a sztárnak. A pletykák szerint Kim Kardashian 260 ezer dollárt kapott a reklám bejegyzésekért, ebben az esetben drága tanulópénz lesz az ezen felüli egymillió dolláros bírság.

A képen módosít még, hogy az influencer a bérét EMAX tokenekben kapta, így akár többet is bukhat az üzleten. Az SEC azzal indokolta a bírságot, hogy nem volt átlátható mennyi pénzt kapott a sztár a közreműködéséért. A megegyezésnek pedig része, hogy Kardashian az elkövetkező három éveben nem reklámoz kriptós termékeket.

Forrás: Fintechradar

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés