Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bajban az Apple? Már a BMW és a Mercedes sem tárgyal velük!

Garázs

Bajban az Apple? Már a BMW és a Mercedes sem tárgyal velük!

Újabb problémával kénytelen szembenézni a cég autós projektje.

Újabb akadálllyal kénytelen szembenézni az Apple. A The Verge információi szerint ugyanis két lehetséges partner is megszakította a tárgyalásokat az Apple-autóval kapcsolatosan. A portál forrásai úgy értesültek, hogy a kaliforniai vállalat a BMW-vel és a Mercedes anyagcégével, a Daimlerrel is tárgyalt, ám a megbeszélések lyukra futottak.

apple_car-

A háttérben az áll, hogy az Apple azt szeretné, ha folyamatosan figyelemmel tudná kísérni a járműveket, így  kontrollálva a vezetés során keletkező adatokat. Ezek valószínűleg egy esetleges önvezető rendszer kifejlesztése, illetve a Maps javítása miatt lennének hasznosak az Apple számára. Ez azonban sem a Mercedes, sem a BMW segítségével nem fog megvalósulni, a németek ugyanis mereven elzárkóztak a járművek ilyesfajta megfigyelésétől.

Érdekesség, hogy az Apple-autó fejlesztése a két céghez igen közel, Berlinben zajlik, jelenleg 15-20 ember dolgozik a típus kifejlesztésén a németországi fejlesztőközpontban. Azt még egyelőre megtippelni sem lehet, hogy az ő munkájukat hogyan befolyásolja ez a lépés, ám valószínűsíthetően az Apple nem áll le és újabb partnereket keresnek majd.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés