Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehet, hogy a közelben fejlesztik az Apple autóját?

Garázs

Lehet, hogy a közelben fejlesztik az Apple autóját?

Állítólag Németországban fejlesztik a régóta várt járművet.

Elképzelhető, hogy az Apple autó fejlesztése közelebb zajlik, mint azt gondolnánk. Nem más, mint a német Frankfurter Allgemeine Zeitung számolt be arról, hogy az egyelőre Project Titan-ként emlegetett jármű fejlesztése Berlinben zajlik. Mindez azért is különösen érdekes, mert eddig a legtöbb hírforrás arról számolt be, hogy a kaliforniai gyártó a központjához közel, elhagyatott épületekben dolgozik a típuson.

apple-car-image-01

Persze a berlini fejlesztésben van logika, hiszen a közelben több neves autógyártó is megtalálható, így akár olyanoktól is szipkázhatnak el embereket, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi, a Volkswagenről nem is beszélve. Az újság információi szerint ugyanakkor még távolról sem a szakemberek gyűjtése zajlik, hiszen most még alig 15-20 ember munkálkodik az autó fejlesztésén. Érdekesség, hogy a FAZ szerint olyan emberek készítik az Apple autóját, akik korábban nem találták meg a helyüket a hagyományos autóipari vállalatoknál, mivel “haladó személyiségük” nem tette számukra lehetővé, hogy megfelelően előre lépjenek a ranglétrán. A hardver- és szoftvermérnökök, illetve az értékesítessel foglalkozó munkatársak valószínűleg azért érkeztek ilyesformán az Apple-höz, mert a kaliforniai gyártó célja az autóipar megreformálása lehet, amihez jól illeszkednek az olyan emberek, akik a klasszikusok között nem találták a helyüket.

applecar

Az azonban biztos, hogy az első, “kézzel fogható” termékre még várnunk kell, a leghamarabb ugyanis 2019-20 magasságában érkezhet meg az Apple-autó. A haladó szellemiségben készülő típust valószínűleg nemcsak megvásárolni, de bérelni is lehet majd, egy afféle autómegosztó szolgáltatás keretein belül. Meglepő, de a FAZ szerint a sokáig ütőkártyának tartott önvezető képességeket sem kapja meg az Apple újdonsága, helyette az első generációnál inkább a megbízható működésre és a versenyképes árra koncentrál a kaliforniai gyártó. Az autót valószínűleg az ausztriai  Magna-Steyr üzemeiben szerelnék majd össze, hiszen ennek a vállalatnak már nagy tapasztalata van ezen a téren. Így nemcsak a minőség lenne garantálható, de saját üzem létrehozására sem lenne szüksége az Apple-nek.

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés