Connect with us

technokrata

Ezt kapod, ha a legolcsóbb Teslát veszed meg

Garázs

Ezt kapod, ha a legolcsóbb Teslát veszed meg

Bár ez a legolcsóbb, fapadnak nem mondanánk.

A Tesla Motors bemutatta az új belépő Model X-et. Az Amerikában 23,5 millió forintnyi valutába kerülő elektromos crossover jóval kedvezőbb, mint izmosabb társai, miközben továbbra is használható marad.

A teljes nevén Tesla Model X 70D közel 40 százalékkal kedvezőbb ajánlat, mint a kínálat csúcsmodellje. Ezért persze a sportautós menettulajdonságokat el kell felejtenünk, viszont a 70 kWh-s akkumulátorcsomag így is egészen jól használhatóvá teszi az összkerékhajtású modellt. A 354 kilométeres hatótáv hazai viszonylatban elegendőnek mondható, a 6,2 másodperces 0-100-as gyorsulási érték pedig így is több a kelleténél.

tesla_model_x

A kérdés persze inkább az, hogy a modellt mikor forgalmazzák majd a hazai piacon, ám a márka terjeszkedéséről továbbra sincs információ. Tőlünk nyugatabbra viszont már elérhető a Tesla, az ottani árakból következtetve pedig a Model X hazai forgalomba helyezéssel 30 millió forinttól indul majd. Ez minden, csak nem kevés, különösen, hogy a hat- és hétüléses kialakítás is 1-1,5 milliós opció, így a csúcsra szerelt változatnál 37,5 millióval számolhatunk. Innen már csak 11 millióra van a csúcsverzió, amely 4 másodperces 0-100-as sprintet és 450 kilométeres hatótávot ígér.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin