Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel válthatja le a dízelmotorjait a Mercedes

Garázs

Ezzel válthatja le a dízelmotorjait a Mercedes

Az üzemanyagcellás hajtásrendszerek mellett egyre több gyártó kötelezi el magát: a Toyotának és a Hondának már sorozatgyártású modellje is van, de a BMW is megmutatta már a maga prototípusait. Ezúttal a Mercedes-Benz háza tájáról érkeztek hivatalos információk egy hidrogénhajtású modellről, mely 2017-ben mutatkozik majd be – persze a stuttgartiak is foglalkoztak már a témával korábban.

A csillagosok tervéről maga Thomas Weber, a kutatásokért és fejlesztésekért felelős vezető nyilatkozott a külföldi sajtónak. A szakember elárulta, hogy céljuk a 600 kilométeres hatótáv elérése, míg a teljes hidrogén-utántöltésre nem szeretnének 3 percnél több időt szánni. Noha 2012-ben egy B-osztály lemezei alatt tesztelték az akkor még igencsak kezdetleges technológiát, sorozatgyártásban nem ez a modell kapja majd meg először az üzemanyagcellás hajtásláncot.

mercedes_glc_7

Az újdonság a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutatkozhat majd be, méghozzá a nemrég bemutatott GLC lemezei alatt. A németek döntése nem meglepő, hiszen a közepes hobbiterepes az egész paletta egyik legsokoldalúbb tagja – mind méretek, mind funkciók terén. A csillagosoknak az általunk is próbára fogott B-osztály F-Cellen kívül is voltak már hidrogénes modelljei – igaz, ezek csak futurisztikus tanulmányautók voltak, mint például az F 015 Luxury in Motion vagy a Vision Tokyo Concept.

A Mercedes egyébként egy különleges lízingkonstrukcióban kínálná a hidrogénes GLC-t, mely a Honda és a Toyota típusaival ellentétben dedikált modell helyett meglévő autót vesz alapul. Az üzemanyagcellás hajtás tehát egyre népszerűbb az autógyártók körében, ami nem is csoda, ráadásul a BMW már egy különleges sűrítési technológián is dolgozik, mely nagymértékben növelheti majd a hidrogénes modellek hatótávolságát.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés