Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tartott sokáig a Volkswagen tündöklése

Garázs

Nem tartott sokáig a Volkswagen tündöklése

Visszaszerezte vezető helyét a Toyota.

Most már biztos: a Toyota jelenleg a világ legnagyobb autógyártója. A Volkswagen-botrány következményei miatt ez várható volt, mondhatnánk, csakhogy ehhez a botránynak még semmi köze.

Befutottak a harmadik negyedévi értékesítési eredmények, melyek alapján 7,49 millió eladott autóval januártól szeptemberig a Toyota lett a listavezető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a japán konszern a világ legnagyobb autógyártója, megfosztva a címtől a 7,43-as értékkel büszkélkedő Volkswagen cégcsoportot. A harmadik hely sincs innen messze: a General Motors 7,15 millió kulcsot adott át az ominózus időszakban.

toyota_yaris_2014_eu_facelift

A Volkswagen-botrány néven emlegetett túlfújt lufinak ehhez az eredményhez még nem sok köze van: csak szeptember végétől kezdett el hirtelen mindenki szúrós szemmel nézni a márkára. A következményeket tekintve az amerikai piac részleges kimaradása miatt a Volkswagen biztosan nem veszi vissza a vezető helyet, így 2015-ben is a Toyotát tekinthetjük az autógyártás mennyiségi éllovasának.

toyota_mirai_6_medium

Tavaly egyébként meglehetősen kiélezett győzelemmel rakták zsebre a japánok a címet: akkor 10,23 milliós eladásukkal mindössze 90 ezerrel adtak el több autót a Volkswagennél. December végéig még sok idő van, de jelentősen idén sem várható nagy differencia az éllovasnál, viszont minden bizonnyal érdekes lesz látni, hogy a németek adatait hogyan érinti a botrány.
Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés