Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ennyire különleges autóval régen állt elő a Honda

Garázs

Ennyire különleges autóval régen állt elő a Honda

Alternatív hajtások sorát kínálná egy modellben a japán gyártó.

Noha a Honda FCV, azaz Fuel Cell Vehicle modellje már szerepelt néhány ízben hasábjainkon, a Tokiói Autószalonra hangolódva újabb információk láttak napvilágot a japánok alternatív hajtású autójával kapcsolatban. A hírek szerint az eredetileg tüzelőanyag cellás típus másfajta hajtásláncokkal is elérhető lesz.

Alapvetően hidrogénhajtással és tüzelőanyagcellás megoldással kívánt konkurenst állítani a Toyota Mirainak a Honda, azonban úgy tűnik, nem állapodnak meg ennyiben. Ugyanis a Honda FCV az említett hidrogénes rendszer mellett konnektorról tölthető hibridként, sőt, tisztán elektromos autóként is megjelenik majd.

honda1

Mindezen információkból még semmi sem hivatalos, azonban sokat sejtet, hogy a tokiói seregszemlére készülvén a Honda közleménybe adta, tisztán elektromos autót kíván bemutatni és egy konnektorról is tölthető hibrid ugyancsak csatlakozik a kínálatba 2018-ban.

Amennyiben ez a két további alternatív hajtás az FCV alapjaira épülne, úgy a japánok fejlesztési költséget takarítanának meg és a gyártás is olcsóbb volna. Ráadásul az FCV, azaz hidrogénes modell relatíve kis piacát tekintve kifejezetten jól jönne, ha további hajtásláncokkal mégis nagyobb példányszámban készülhetne az autó.

honda2

A tisztán elektromos és a hibrid verzió műszaki adatairól egyelőre még semmit nem tudunk, azonban ismeretes, hogy az FCV 700 km-es hatótávolsággal kecsegtet, ami mellé különleges vezetési élményt ígérnek a Honda szakemberei.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés