Connect with us

technokrata

Ennyire különleges autóval régen állt elő a Honda

Garázs

Ennyire különleges autóval régen állt elő a Honda

Alternatív hajtások sorát kínálná egy modellben a japán gyártó.

Noha a Honda FCV, azaz Fuel Cell Vehicle modellje már szerepelt néhány ízben hasábjainkon, a Tokiói Autószalonra hangolódva újabb információk láttak napvilágot a japánok alternatív hajtású autójával kapcsolatban. A hírek szerint az eredetileg tüzelőanyag cellás típus másfajta hajtásláncokkal is elérhető lesz.

Alapvetően hidrogénhajtással és tüzelőanyagcellás megoldással kívánt konkurenst állítani a Toyota Mirainak a Honda, azonban úgy tűnik, nem állapodnak meg ennyiben. Ugyanis a Honda FCV az említett hidrogénes rendszer mellett konnektorról tölthető hibridként, sőt, tisztán elektromos autóként is megjelenik majd.

honda1

Mindezen információkból még semmi sem hivatalos, azonban sokat sejtet, hogy a tokiói seregszemlére készülvén a Honda közleménybe adta, tisztán elektromos autót kíván bemutatni és egy konnektorról is tölthető hibrid ugyancsak csatlakozik a kínálatba 2018-ban.

Amennyiben ez a két további alternatív hajtás az FCV alapjaira épülne, úgy a japánok fejlesztési költséget takarítanának meg és a gyártás is olcsóbb volna. Ráadásul az FCV, azaz hidrogénes modell relatíve kis piacát tekintve kifejezetten jól jönne, ha további hajtásláncokkal mégis nagyobb példányszámban készülhetne az autó.

honda2

A tisztán elektromos és a hibrid verzió műszaki adatairól egyelőre még semmit nem tudunk, azonban ismeretes, hogy az FCV 700 km-es hatótávolsággal kecsegtet, ami mellé különleges vezetési élményt ígérnek a Honda szakemberei.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin