Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így lehet egy játékosból igazi Formula-1-es pilóta

Garázs

Így lehet egy játékosból igazi Formula-1-es pilóta

Ötvenhat játékos érkezik Abu Dhabiba a 2015-ös Nismo PlayStation GT Academy Európai Race Camp táborába.

Abu-Dhabiban, a Formula 1-es Yas Marina pályán október 5-én kezdődött a NISMO PlayStation® GT Academy európai Race Camp tábora. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dhabiban 11 európai ország 56 Gran Turismo®-játékosa jön össze az intenzív, egyhetes versenyzői „kiképzőtábor” égisze alatt. Versengésük tétje, hogy bekerüljenek a Nissan minden területre kiterjedő pilótaképző programjába, és hogy valódi versenypilótává váljanak. Az események főbírája a Formula-1 műszaki guruja, a Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE), Adrian Newey.

A Red Bull Racing főtervezője egyedülálló a Formula-1-ben, autói 3 csapat színeiben 10 konstruktőri címet szereztek. A brit mérnök az F1 legjobb pilótáival dolgozott együtt, köztük Nigel Mansellel, Mika Häkkinennel és Sebastian Vettellel, és most figyelmét a játékvilág ígéretes tehetségeinek szenteli.

„A Gran Turismo-hoz hosszú ideje, a Red Bull X2010 prototípus megtervezése óta jó kapcsolat fűz, és Jann Mardenborough-val is dolgoztam a Red Bullnál – fejti ki Newey. – Közismert, hogy a szimulátorok egyre növekvő szerepet játszanak a valódi versenyzés világában, és nem meglepő, hogy Jann és a többi GT Academy-győztes sikeres versenyzői karriert fut be a Nissannal karöltve. Örülök, hogy magam is részese lehetek egy újabb tehetség felkutatásának.”

Newey-t a GT Academy tapasztalt főoktatója, a sportautóversenyző Rob Barff fogja segíteni feladatában, hiszen a pilótareménységeket számos, a pályán és azon kívül zajló kihívással teszik próbára, hogy teszteljék vezetési tudásukat, valamint fizikai és mentális alkalmasságukat. Barff vezeti a legjobb GT Academy-oktatók és neves ország-mentorok csapatát, akik között ott van a korábbi F1-es pilóta Max Chilton (Egyesült Királyság), Dani Clos (Ibéria), Olivier Pla (Franciaország), JP Kraemer (Németország); Tim Coronel (Benelux), Michela Cerutti (Olaszország) és Josef Král (Kelet-Közép-Európa).

A GT Academy évről évre növekszik. 2015-ben a világ 24 országa vett részt három, a virtuálist valóra váltó versenyben. Az ázsiai és a nemzetközi verseny győztesét a Race Camp hagyományosnak nevezhető otthonában, Silverstone-ban már megkoronázták, de az európai versenynél változás történt, mivel melegebb éghajlatra, Abu-Dhabiba költözött. A nap, a tenger és Abu-Dhabi lenyűgöző felhőkarcolói látványos díszletül szolgálnak a GT Academy TV-műsorának, amelyet 2014-ben 27 millióan tekintettek meg.

„Nagyon izgalmas dolog, hogy Abu-Dhabi fantasztikus létesítményeibe költözünk – avat be Olivier Pierini, a Nissan Europe szponzor- és partnerprogram-menedzsere – Mint mindig, a Race Camp a versenyzők velük született tehetségét és siker iránti elkötelezettségét teszi ki igen kemény próbának. A folyamatból egyvalaki kerül ki győztesen, akinek lehetősége lesz, hogy valóra váltsa álmát, és a NISMO-pilóták táborához csatlakozva világszerte versenyezzen. Múltbéli sikereink – mint például Lucas [Ordóñez], Jann [Mardenborough] és Wolfie [Wolfgang Reip], akik nemrég nyerték meg a Blancpain Hosszútávú Bajnokságot – jól mutatják, mi is itt a tét.”

Az európai GT Academy győztese bekerül a pilótaképző programba, és célul versenyzői karriert tűz ki maga elé. A program eredményei igen látványosak: Lucas Ordóñez a spanyol MBA-hallgató volt az úttörő 2008-ban, most a Nissan színeiben Japánban versenyez a Super GT GT500 kategóriájában, és a nevéhez két dobogós helyezés is fűződik a Le Mans-i 24 órás („Le Mans 24 Hour”) versenyen; a brit Jann Mardenborough a 2011-es győztes, aki a Formula-1 előszobájának számító GP3-ban versenyez; és a belga Wolfgang Reip, aki mindössze három éven belül játékosból a Blancpain Hosszútávú Sorozat („Blancpain Endurance Series”) bajnokává vált egy Nissan GT-R NISMO GT3-at vezetve.

A GT Academy Race Camp táborában zajló eseményeket kamerák rögzítik, a felvételekből készült TV-műsor pedig 2015 végén, illetve 2016 elején kerül adásba Európa-szerte. A GT Academy 2015-tel kapcsolatos további információk beszerzésére több forrás is kínálkozik, például: www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com és www.twitter.com/GTAcademy.

 Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés