Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így lehet egy játékosból igazi Formula-1-es pilóta

Garázs

Így lehet egy játékosból igazi Formula-1-es pilóta

Ötvenhat játékos érkezik Abu Dhabiba a 2015-ös Nismo PlayStation GT Academy Európai Race Camp táborába.

Abu-Dhabiban, a Formula 1-es Yas Marina pályán október 5-én kezdődött a NISMO PlayStation® GT Academy európai Race Camp tábora. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dhabiban 11 európai ország 56 Gran Turismo®-játékosa jön össze az intenzív, egyhetes versenyzői „kiképzőtábor” égisze alatt. Versengésük tétje, hogy bekerüljenek a Nissan minden területre kiterjedő pilótaképző programjába, és hogy valódi versenypilótává váljanak. Az események főbírája a Formula-1 műszaki guruja, a Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE), Adrian Newey.

A Red Bull Racing főtervezője egyedülálló a Formula-1-ben, autói 3 csapat színeiben 10 konstruktőri címet szereztek. A brit mérnök az F1 legjobb pilótáival dolgozott együtt, köztük Nigel Mansellel, Mika Häkkinennel és Sebastian Vettellel, és most figyelmét a játékvilág ígéretes tehetségeinek szenteli.

„A Gran Turismo-hoz hosszú ideje, a Red Bull X2010 prototípus megtervezése óta jó kapcsolat fűz, és Jann Mardenborough-val is dolgoztam a Red Bullnál – fejti ki Newey. – Közismert, hogy a szimulátorok egyre növekvő szerepet játszanak a valódi versenyzés világában, és nem meglepő, hogy Jann és a többi GT Academy-győztes sikeres versenyzői karriert fut be a Nissannal karöltve. Örülök, hogy magam is részese lehetek egy újabb tehetség felkutatásának.”

Newey-t a GT Academy tapasztalt főoktatója, a sportautóversenyző Rob Barff fogja segíteni feladatában, hiszen a pilótareménységeket számos, a pályán és azon kívül zajló kihívással teszik próbára, hogy teszteljék vezetési tudásukat, valamint fizikai és mentális alkalmasságukat. Barff vezeti a legjobb GT Academy-oktatók és neves ország-mentorok csapatát, akik között ott van a korábbi F1-es pilóta Max Chilton (Egyesült Királyság), Dani Clos (Ibéria), Olivier Pla (Franciaország), JP Kraemer (Németország); Tim Coronel (Benelux), Michela Cerutti (Olaszország) és Josef Král (Kelet-Közép-Európa).

A GT Academy évről évre növekszik. 2015-ben a világ 24 országa vett részt három, a virtuálist valóra váltó versenyben. Az ázsiai és a nemzetközi verseny győztesét a Race Camp hagyományosnak nevezhető otthonában, Silverstone-ban már megkoronázták, de az európai versenynél változás történt, mivel melegebb éghajlatra, Abu-Dhabiba költözött. A nap, a tenger és Abu-Dhabi lenyűgöző felhőkarcolói látványos díszletül szolgálnak a GT Academy TV-műsorának, amelyet 2014-ben 27 millióan tekintettek meg.

„Nagyon izgalmas dolog, hogy Abu-Dhabi fantasztikus létesítményeibe költözünk – avat be Olivier Pierini, a Nissan Europe szponzor- és partnerprogram-menedzsere – Mint mindig, a Race Camp a versenyzők velük született tehetségét és siker iránti elkötelezettségét teszi ki igen kemény próbának. A folyamatból egyvalaki kerül ki győztesen, akinek lehetősége lesz, hogy valóra váltsa álmát, és a NISMO-pilóták táborához csatlakozva világszerte versenyezzen. Múltbéli sikereink – mint például Lucas [Ordóñez], Jann [Mardenborough] és Wolfie [Wolfgang Reip], akik nemrég nyerték meg a Blancpain Hosszútávú Bajnokságot – jól mutatják, mi is itt a tét.”

Az európai GT Academy győztese bekerül a pilótaképző programba, és célul versenyzői karriert tűz ki maga elé. A program eredményei igen látványosak: Lucas Ordóñez a spanyol MBA-hallgató volt az úttörő 2008-ban, most a Nissan színeiben Japánban versenyez a Super GT GT500 kategóriájában, és a nevéhez két dobogós helyezés is fűződik a Le Mans-i 24 órás („Le Mans 24 Hour”) versenyen; a brit Jann Mardenborough a 2011-es győztes, aki a Formula-1 előszobájának számító GP3-ban versenyez; és a belga Wolfgang Reip, aki mindössze három éven belül játékosból a Blancpain Hosszútávú Sorozat („Blancpain Endurance Series”) bajnokává vált egy Nissan GT-R NISMO GT3-at vezetve.

A GT Academy Race Camp táborában zajló eseményeket kamerák rögzítik, a felvételekből készült TV-műsor pedig 2015 végén, illetve 2016 elején kerül adásba Európa-szerte. A GT Academy 2015-tel kapcsolatos további információk beszerzésére több forrás is kínálkozik, például: www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com és www.twitter.com/GTAcademy.

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés