Connect with us

technokrata

A Lexus mókás videóval szól be az elektromos autózásnak

Garázs

A Lexus mókás videóval szól be az elektromos autózásnak

Nem mindennapi videóval szól be a BMW-nek a japán gyártó.

A nemrég frissítésen átesett Lexus CT200h tesztünk szerint is „úgy gyors, hogy lassú és úgy kényeztet, hogy közben éberen tart”. Hatótávban viszont nem ismer akadályt, ellentétben a hosszú utakon meglehetősen lassú elektromos autókkal. Legújabb rövidfilmjükben a japánok a BMW i3 ellen emelnek szót, játékos és vicces módon.

A kerettörténet egyszerű: nyolc barát az egyikük fiának születése alkalmából ünneplést tervez Las Vegas-ban, ahová két autóval indulnak. A Lexus 200h-s és a még lelkesebb BMW i3-as csapat egyszerre indul el, ám az egyikük úgy ér oda, hogy abból a Másnaposok c. filmben látott mértékű ünneplés kerekedjen. A videó önmagáért beszél:

http://youtu.be/NrIAU6r1yjE

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a jelenleg éppen tesztünkön vendégeskedő i3 városi tempóval, dugó nélkül gond nélkül teljesíti a gyártó 160-190 kilométeres hatótáv-vállalását, a hosszabb túrákat tervezők pedig kérhetnek bele kéthengeres aggregátot, ami kb. 300 kilométerre növeli a hatótávot, szükség esetén pedig kétperces tankolásokkal bármikor 150 kilométerekkel megfejelhetjük azt. Ráadásul a gyártó tervez egy nagyobb tank opciót is a kb. másfélmilliós aggregát mellé. A videó tehát mókás, a kritika viszont nem feltétlenül jogos.

Forrás: Autó Pult

 Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin