Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összeszedtük a legjobb 10 autós applikációt

Garázs

Összeszedtük a legjobb 10 autós applikációt

Sokat segíthetnek ezek praktikus alkalmazások egy hosszabb utazás során.

Eljött a nyár, itt a kánikula, és már mindenki alig várja, hogy elinduljon vakációjára. Sokan autóval készülnek nekiindulni a hosszú útnak, ezért fontosnak tartottuk összeszedni a legjobb autózással kapcsolatos ingyenes applikációkat, és igyekeztünk kiválasztani azt a tízet, melyre mindenkinek szűksége lehet az utazás során.

1. GPS Navigation & Maps by Sygic

gps navigation

Minden hosszabb útra jól jöhet egy megbízható navigációs szoftver, és azért választottuk ezt, mert egyike azon kevés alkalmazásoknak, melyek offline módban is működnek, és ezáltal nem terhelnek minket külföldön a drága roaming díjak. Használata rendkívül egyszerű, és igen széles a funkcióinak köre, akár képes megtalálni a legközelebbi parkolókat is.

Elérhető: iOS, Android

2. Trapster

Trapster

A Trapster egy meglepően hasznos alkalmazás, mely értesít minden aktualitásról az utakon, legyen az baleset, útlezárás, rendőri ellenőrzés, vagy akár egy traffipax kilométerekkel előttünk. Világszerte 10 millióan használják, és töltik fel az információkat néhány érintéssel, így roppant naprakész minden adat. Elkerülhetjük vele a hosszú dugóban töltött órákat és a fájdalmas befizetendő gyorshajtási büntetéseket.

Elérhető: iOS, Android, Windows Phone

3. DigiHUD Speedometer/Speedometer/Head-up display

Speedometer

Ezek az appok telefonunkat használják Head-Up képernyőnek, ami a luxusautókban már jól ismert szolgáltatás. Nincs más dolgunk, mint elindítani az alkalmazást, és a szélvédő alá helyezni készülékünket, melyről visszaverődve leolvashatjuk sebességünket anélkül, hogy lenéznénk a műszerfalra. Tegyük hozzá, hogy a GPS-es sebességmérők jóval pontosabbak, mint a műszerfalban található társaik.

DigiHUD Speedometer

Speedometer – iOS

DigiHUD Speedometer – Android

Head-up display – Windows Phone

4. Gas Manager

Gas Manager

A Gas Manager a megtett útból kiszámolja a megadott jármű fogyasztását, és az üzemanyagra költött összeget is számon tartja. Méri az egy mérföldre eső benzin mennyiségét és értékét, valamint visszatekinthetünk a havi fogyasztásunkra is. Segítségül lehet, ha pontosan szeretnénk megtudni mennyit kell költenünk az utazás ezen részére.

Elérhető: iOS, Android

5. TripAdvisor

tripadvisor

Ha valami probléma adódna utazás közben, és kénytelenek vagyunk máshol megszállni, mint terveztük, a TripAdvisor remek választás lehet, ha hoteleket, szállodákat keresünk. Nem ritka, hogy valamilyen oknál fogva nem tudunk továbbhaladni, ezért javasoljuk ezt az appot. Még éttermek keresésében is segítségünkre lehet, és választás előtt a 150 millió felhasználó véleményét is elolvashatjuk.

Elérhető: iOS, Android, Windows Phone

6. Spotify

Spotify

Nincs utazás jó zene nélkül. Meglehetősen kellemetlen csöndben eltölteni a hosszú, autózással töltött órákat, így kézenfekvő lehet egy online streaming alkalmazás, mellyel bárhonnan elérjük kedvenc számainkat. Azért választottuk a Spotifyt, mert az 1500 forintos havi előfizetéssel akár offline módban is hallgathatjuk a dalokat, miután otthon letöltöttük őket, így nem kell magas roaming díjakat fizetni. Nem csak autózáshoz ajánljuk a remek applikációt.

Elérhető: iOS, Android, Windows Phone

7. Google Keep

GoogleKeep

Ez egy egyszerű jegyzet alkalmazás, amivel percek alatt elkészíthetjük teendőink listáját, vagy feljegyezhetjük azon dolgokat, melyeket szeretnénk magunkkal vinni az útra, nehogy otthon maradjanak. Akárcsak a többi Google szolgáltatásnál, bárhonnan elérjük az ide felvitt adatokat, és így remek társunk lehet például egy városnéző túra megszervezésénél, hiszen nem fog kimaradni egyetlen felírt állomás sem.

Elérhető: Android, TurboNote for Google Keep – iOS

8. Foursquare

foursquare

Bizonyára már mind találkoztunk ezzel az alkalmazással, és még mindig élen jár a folyamatosan frissülő és naprakész adatbázisával. Ha valóban szeretnénk közelebbről is megismerni a választott várost, látogassunk el a helyiek kedvenc helyeire, melyeket felajánl a Foursquare, és a mellékelt térkép segítségével percek alatt odajuthatunk autóval.

Elérhető: iOS, Android, Windows Phone

9. RepairPal

repairpal

Sajnos a remek app csak iOS készülékeken érhető el, de relevánsnak gondoltuk megemlíteni, mivel hatalmas segítség lehet, ha probléma adódik járművünkkel. Nem csak felajánlja a legközelebbi szervizeket, hanem segít eligazodni az alkatrészek árait illetően, így biztosan megtaláljuk a legjobb szerelőműhelyt a környéken.

Elérhető: iOS

10. GasBuddy

gasbuddy

Igaz, az alkalmazás itthon nem elérhető, de külföldön nagy népszerűségnek örvend, és számunkra is hasznos lehet. Listázza az összes benzinkutat a közelben, és az árakról is informálódhatunk használatával.

Elérhető: iOS, Android, Windows Phone



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés