Connect with us

technokrata

A gyártók is elhatárolódnak az ADAC-tól – van még visszaút?

Garázs

A gyártók is elhatárolódnak az ADAC-tól – van még visszaút?

Nemrég nálunk is olvashattak róla, hogy az ADAC meghamisította híres „Sárga Angyal” díjának végeredményeit. Természetesen az ügy óriási port kavart, és nem maradhatott annyiban. A Daimler, a Volkswagen és a BMW bejelentette, hogy vissza fogják szolgáltatni az összes ADAC-tól kapott díjukat.

Miután a múlt hónapban fény derült rá, hogy a német szervezet óriási mértékben hamisította meg a szavazatok számát, a Deloitte által elvégzett ellenőrzésen ez hivatalossá is vált. A mai nap folyamán nyilvánosságra került vizsgálat utána az ADAC elnöke, Peter Meyer azonnali hatállyal lemondott posztjáról.

Ahogy azt már eddig is tudtuk, a Deloitte eredményei tisztán kimutatták, hogy a szervezet kommunikációs igazgatója megtízszerezte a győztes Volkswagen Golf szavazatainak számát, hiszen az eredeti 3.271 helyett 34.299 voksot vallottak a győztes számára. A vizsgálóbizottság azt is megállapította, hogy a csalás szándékos volt, ahogyan az adatok technológiailag hibás feldolgozása sem volt véletlen.

0124adac (1)

Ennek következtében a Volkswagen kijelentette, hogy a Golf által elnyert címet visszajuttatja az ADAC számára, míg a Daimler az összes hasonló, a német szervezet által megítélt elismerését megtagadja. Az utóbbi munkatársai így nyilatkoztak: „a közönség által odaítélt díjak nagy jelentőséggel bírnak a Daimler számára, hiszen az ő véleményüket közvetítik. Ennek előfeltétele, hogy a szavazás megfelelő módon legyen rendezve, ami a „Sárga Angyal” esetében nem így volt.”

A gyártók tehát elhatárolódnak a német szervezettől, amelynél a Deloitte a 2005 és 2013 között kiosztott díjakat is vizsgálni fogja, mert hasonlóan gyanús körülményeket véltek felfedezni. Ha kiderül, hogy azokban is sáros az ADAC, akkor kérdésessé válik, hogy van-e egyáltalán visszaút a nagy múlttal rendelkező autóklub számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin