Connect with us

Hirdetés

technokrata

A sci-fi egy nap valóssággá válhat: Mindenhol elektromos autók

Garázs

A sci-fi egy nap valóssággá válhat: Mindenhol elektromos autók

A legfrissebb pletykák szerint hamarosan egy új nagy gyártó kötelezi el magát, és hivatalosan is megerősíti, hogy egy saját elektromos autót dob piacra.

Évekkel ezelőtt még a csak a filmeken láthattuk azokat az autókat, melyek közül páran már itt „élnek” közöttünk. Az autógyártás, ha lassan is, de végül teljesen átalakul, hiszen a hibridek mellett az elektromos hajtással rendelkező járművek is egyre népszerűek.

Az emberek a hibrid autókhoz hasonlóan egy lassabb folyamatként fogadják el az elektromos autókat, de a piaci helyzet azt mutatja, hogy valóban egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet ezen közlekedési eszközök iránt.

Jól mutatja mindezt, hogy már a BMW is rendelkezik saját szériagyártású elektromos autóval, míg a GM például a Tesla megvásárlását tervezi. Ez egy olyan trend, ami előtt több gyártó is kénytelen lesz behódolni, hiszen a kereslet folyamatosan nő, és az új technológiák hosszú távón messze kifizetőbbek lehetnek.

BMW-i8-1

Mindeközben folynak a munkálatok az elektromos töltőállomások kiépítésén is de még sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy minden országban találjunk legalább 20, vagy 30 ilyen állomást. A fejlesztések és a kiépítések azonban jelenleg is zajlanak, ami arra ad következtetni, hogy ezen autók elterjedésének folyamata hirtelen növekedést fog mutatni. A következő 4-5 év várhatóan rendkívül át fogja szabni a piac arculatát.

Ezek az autók azonban hatékonyak, erősek és természetesen rendkívül biztonságosak is.

A legfrissebb hírek szerint egy új világhíres gyártó áll be a sorba, mely bejelenti, hogy a jövőben a kínálatai között több teljesen elektromos autó is fog szerepelni. Egyelőre nem tudni, hogy mely gyártóról van szó, de a pletykák arra utalnak, hogy más gyártók is megkezdték az ezzel kapcsolatos piaci elemzéseket, és a közeljövőben a gyártósoraik már elektromos autók készítésére is alkalmasak lesznek.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés