Connect with us

technokrata

A GM még idén felvásárolhatja a Teslát

Garázs

A GM még idén felvásárolhatja a Teslát

Felkeltette a GM érdeklődését az elektromos autóiról ismerté vált Tesla.

Aligha létezik gyártó, aki ne irigyelné a Tesla Motors sikereit: az amerikai márka egészen zöldfülűként néhány év alatt jelentős sikerek ért el, miközben a hírneve is egyre nagyobb. Persze a tudás és a tapasztalat is irigylésre méltó, amelyet az elektromos hajtásláncokkal kapcsolatban szerzett mindeddig a Tesla.

A General Motors nyíltan vállalja, hogy árgus szemekkel figyeli az elektromos modellek gyártására szakosodott márkát, sőt, külön csoport feladata lett a monitorozás. Mindezt persze nevezhetjük ártatlan tevékenységnek is, hiszen minden bizonnyal több gyártó is hasonlóképpen jár el, azonban jelenleg a madarak mást csiripelnek – a GM a hírek szerint egy éven belül megvásárolná a Tesla Motorst.

A minap a CNBC amerikai csatorna egyik műsorában adott interjút Yra Harris, a Prixis Trading embere. Ennek során a kereskedő elmondta, hogy a detroiti gyártóóriásnak kiváló vételt jelenthet a Tesla bekebelezése, amire még ebben az évben sor kerülhet. A szakember szerint a frigynek mindkét fél számára hasznos hozományai lennének.

1111tesla (2)

A Tesla a konnektorról tölthető elektromos rendszerek terén nyújtana hathatós segítséget a General Motorsnak, ráadásul a GM így egy további prémium márkával gazdagodhatna. Mindeközben a Tesla a növekedéshez szükséges hátszéllel gazdagodhatna, sőt, a GM globális értékesítői hálózatának használatával szélesebb körökhöz jutna el Elon Musk márkája.

Korábban felszínre került már számos pletyka a Teslával kapcsolatban, miszerint az Apple a GM vagy a Ford megvásárolná, ám mindeddig nem történt előrelépés az ügyben. Ezúttal viszont komolynak tűnik a General Motors szándéka, s remélhetőleg hamarosan megtudhatjuk, mi áll a történet hátterében.

Forrás: AutóPultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin