Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyliteres motor az új Ford Mondeóban

Garázs

Egyliteres motor az új Ford Mondeóban

Új adatokat hozott nyilvánosságra a Ford a Mondeo következő generációjáról. Minimotort kap.

Már a Párizsi Autószalon előtt, az amszterdami Go Further rendezvényen leleplezte a Ford a Mondeo következő generációját, amely nagyrészt megegyezik az Egyesült Államokban Fusion néven forgalmazott modellel. Európában ötajtósként és kombiként is elérhető lesz, a holland városban ezeket a verziókat és az utasteret is megmutatta a gyártó. A kabin a korábbinál letisztultabb és elegánsabb kezelőszerveket rejt.

Az új Mondeo tengelytávja az elődhöz hasonlóan 2850 milliméteres, a platformot nem cserélték le, csak módosítottak rajta. Nőtt viszont a sportosabbra szabott karosszéria hossza, 4731 helyett 4869 milliméteres. Jelentős változást jelent az új hátsó futómű, amely továbbra is multi-link kialakítású, de alaposan áttervezték. Az alkalmazott megoldások ahhoz hasonlóak, amelyeket az Audi és BMW is használ hátsó futóműveinél, ez sportosabb vezetési élményt sejtet.

Az új Mondeo nagy újdonsága, hogy a világ első középkategóriás autójaként egyliteres, háromhengeres alapmotort kap. A kis turbó 125 lóerős, 170 Nm csúcsnyomatékú (túltöltéssel 200 Nm) változatát kapja a Mondeo, a motor a 120 lóerős 1,6-os helyére kerül. A kínálat többi részét a Ford ismert motorjai adják, de készül konnektoros hibrid is Energi néven. Ebben a változatban kétliteres, 185 lóerős Atkinson ciklusú benzinest párosítanak villanymotorral és lítium-ion akkumulátorral, 2014-2015-ben érkezhet.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés