Connect with us

technokrata

Itt az új Mazda6

Garázs

Itt az új Mazda6

A Mazda Moszkvában bemutatta a 6-os új generációját. Sportosabb lett a szedán.

A Moszkvai Autószalonon hivatalosan is leleplezte a Mazda a 6-os szedán új generációját. Az autó a Takeri tanulmány szelidített változata, elődjénél sportosabb. Jelentősen átalakult az utastér, jobb minőségű anyagokat használtak elkészítéséhez, a központi kijelző 3,5 collos.

Hála a 2830 milliméteres tengelytávnak, hátul nőtt a láb- és térdtér, az előző 6-oshoz képest 105 milliméter a növekedés a két tengely között. Az új modell 4865 milliméter hosszú, 1840 milliméter széles és 1450 milliméter magas. Az elődhöz képest 100 milliméterrel előrébb került az első tengely, csökkentve a túlnyúlást. 32 milliméterrel szélesebb a csomagtartó nyílása, kapacitása 483 liter.

Nagyszilárdságú acélokból készült a korábbinál 30 százalékkal merevebb karosszéria, csökkent az autó tömege is. Előre MacPherson rugóstagok kerültek, míg hátul multilink felfüggesztést alkalmaztak, a japánok szerint az autót még jobb érzés vezetni. Oroszországban két Skyactiv benzinmotorral, 150 lóerős (210 Nm) kétliteressel és 192 lóerős (256 Nm) 2,5 literessel lesz kapható.

Mindkét motorhoz hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik alapáron, de hatfokozatú automatával is rendelhetők. Alapáras az i-stop start-stop rendszer. A 2,5 literes motorhoz kapcsolódik a Mazda i-Eloop névre keresztelt fékenergia-visszanyerő rendszere, amely nem akkumulátort, hanem kondenzátort használ. Az akkumulátorral szemben a kondenzátor gyorsan feltölthető és kisüthető, és hosszabb élettartamánál fogva ellenállóbb az elhasználódással szemben. Az autó értékesítése év végén kezdődik.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin