Connect with us

Hirdetés

technokrata

Balesetveszélyesek a rózsaszín autók

Garázs

Balesetveszélyesek a rózsaszín autók

Nappali körülmények között rózsaszín autókkal történik a legtöbb baleset. A narancssárga biztonságos.

Egy közelmúltban publikált nemzetközi tanulmányban 17 év baleseteinek elemzése alapján összeállítottak egy listát arról, hogy milyen színű autókat érte a legkevesebb, illetve legtöbb baleset az utakon. A felmérés szerint az egyik legbiztonságosabb szín a fehér, ugyanis az különbözik legjobban környezetétől. Ezáltal jobb az észlelhetősége, és így kevesebb balesetet szenvednek a fehér autóban utazók. Az is fontos, hogy melyik napszakban vezetünk a legtöbbet, az adatok szerint ez is befolyásolja a biztonságos közlekedést.

A felmérés alapján nappali környezetben a legbiztonságosabb szín a narancssárga, míg a legveszélyesebb a rózsaszín. Előbbinek 11 százalékkal kevesebb, míg utóbbinak 19 százalékkal magasabb az esélye arra, hogy balesetet szenvedjen, mint a fehér járműveknek. Éjszaka is a narancssárga autókat kerüli el leginkább a baj, 23 százalékkal kisebb eséllyel éri őket kár, míg a legnagyobb veszélynek a piros és aranyszínű járművek vannak kitéve, mindkét esetben 10-10 százalékkal valószínűbb, hogy baleset éri őket, mint a fehér autókban ülőket.

A Generali kimutatása alapján Magyarországon az ezredforduló környékén a legnépszerűbb szín magasan az ezüstmetál volt. Ez a tendencia még ma is tükröződik a társaságnál biztosított gépjárműállományban. A biztosítótársaság adatai szerint az ügyfeleik körében a leggyakoribb szín a szürke, illetve a metálszürke. Ezt követi a fekete, a kék, a piros illetve a fehér.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés