Connect with us

technokrata

Megölik a kocka Ladát

Garázs

Megölik a kocka Ladát

Csökken a kereslet, ezért leáll a termelés az oroszországi gyárban.

Az Avtovaz orosz autógyár leállítja a Lada 2107-es modellek, közismert nevükön a kocka Ladák gyártását – közölte hétfőn az autógyár szóvivője. Igor Burenkov azt nem mondta el, hogy mikortól áll le a gyártás, csupán annyit közölt, hogy az utóbbi időben erősen visszaesett a klasszikus Lada-modellek kereslete. Az idei első három hónapban a Nyugat-Európában Lada Nova és Lada Riva néven árusított kocsik eladása 76 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest.

A Lada 2107-esek gyártása 1982-ben kezdődött, a Volga menti Togliattiban felépített gyárban a legjobb időkben évente 700 ezer kocsit állítottak elő. 2011-ben gyártását áthelyezték egy másik városba, Ijevszkbe, az összeszerelést teljesen átvette az IzsAvto.

Az Avtovazban 2008 óta 25 százalékos részesedése van a francia Renault-csoportnak, azóta az üzemet korszerűsítették. Jelenleg az Avtovaz legnagyobb darabszámban eladott modellje a Lada Kalina, emellett két új modellt, a Grantát és az új Largust állítják elő a gyárban.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin