Connect with us

technokrata

Megölik a kocka Ladát

Garázs

Megölik a kocka Ladát

Csökken a kereslet, ezért leáll a termelés az oroszországi gyárban.

Az Avtovaz orosz autógyár leállítja a Lada 2107-es modellek, közismert nevükön a kocka Ladák gyártását – közölte hétfőn az autógyár szóvivője. Igor Burenkov azt nem mondta el, hogy mikortól áll le a gyártás, csupán annyit közölt, hogy az utóbbi időben erősen visszaesett a klasszikus Lada-modellek kereslete. Az idei első három hónapban a Nyugat-Európában Lada Nova és Lada Riva néven árusított kocsik eladása 76 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest.

A Lada 2107-esek gyártása 1982-ben kezdődött, a Volga menti Togliattiban felépített gyárban a legjobb időkben évente 700 ezer kocsit állítottak elő. 2011-ben gyártását áthelyezték egy másik városba, Ijevszkbe, az összeszerelést teljesen átvette az IzsAvto.

Az Avtovazban 2008 óta 25 százalékos részesedése van a francia Renault-csoportnak, azóta az üzemet korszerűsítették. Jelenleg az Avtovaz legnagyobb darabszámban eladott modellje a Lada Kalina, emellett két új modellt, a Grantát és az új Largust állítják elő a gyárban.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin