Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meseautók lepik el Budapestet

Garázs

Meseautók lepik el Budapestet

Több mint százötven oldtimer és youngtimer autót és motorkerékpárt állítanak ki a Sportarénában hétvégén.

A szervezők a statikus múzeumi hangulat helyett az egész családnak kikapcsolódást és szórakozást nyújtó programokat, koncerteket szerveznek, lesz amerikaiautó- és Rolls–Royce-felvonulás, Ferjáncz Attila sokszoros ralibajnok versenyoverallját pedig jótékonysági árverésre bocsátják. 

Idén 125 éves az autó – Karl Benz háromkerekű, a szekerek stílusjegyeit viselő Patent-Motorwagenétől eljutottunk odáig, hogy az autó mindennapjaink nélkülözhetetlen eszköze, sokaknak pedig annál jóval több. Az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztivál mintegy százötven autó és számos motorkerékpár bemutatásával tiszteleg Karl Benz és az őt követő feltalálók, mérnökök ezrei előtt, akiknek köszönhetjük, hogy a szervezők ilyen rengeteg típusból válogathatták ki a kiállítás alanyait. 
 
Az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon más veterános rendezvényekkel ellentétben nem kizárólag az oldtimerekre koncentráltak. Úgy gondolják, a maga nemében egy gyári Lada Samara kabrió vagy egy nyolcvanas évek elején készült BMW M6 is különleges, ezért számukra is jut hely az igazán értékes vagy járműtörténeti szempontból meghatározó típusok mellett, amilyen például a XIX. század végén épített Panhard-Levassor, a húszas évekből származó Bugatti, az első kompresszoros Mercedes, a magyar Magomobil, néhány évtizeddel későbbről a Messerschmitt törpeautója, az oldalkocsis Vespa, Simon Templar szolgálati Volvo P1800-asa, Eleanor, vagyis a Shelby GT-500, a valószerűtlen arányú Jaguar E-Type – és még hosszasan lehetne sorolni.

Órákat el lehet tölteni a gyári állapotban megőrzött, utolsó csavaralátétjéig felújított vagy éppen restaurálásra váró autók és motorok között – mégsem biztos, hogy ez a család minden tagját leköti. A rendezvény nem véletlenül viseli a fesztivál nevet: a múzeumi hangulaton túl különböző programokkal, koncertekkel (például Komár László, Mystery Gang, Roy és Ádám, Alma együttes, Korda György és Balázs Klári), a színpad előtti amerikai autós felvonulással, gyermekjátszóházzal, a Sportaréna előtti területen motoroskaszkadőr-show-val, távirányítósautó-versennyel tölthetik el idejüket a látogatók.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés