Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden kiderült az új BMW M5-ről

Garázs

Minden kiderült az új BMW M5-ről

Micsoda meglepetés, kiszivárogtak az új BMW M5 hivatalos fotói.

Ugyan csak szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az új BMW M5, az első hivatalos fotók és technikai adatok máris megérkeztek az autóról. A külsőre kár sok szót vesztegetni, megegyezik az áprilisi Sanghaji Autószalonon kiállított tanulmányéval, az egyetlen eltérés, hogy a 20 colos felnik nem fekete, hanem hagyományos színűek.

Sportos, de még véletlenül sem vad az új M5, megőrizte az alapmodell eleganciáját. Négy kipufogóval és valódi diffúzorral kelleti magát, váltója hétfokozatú duplakuplungos, a Getrag és a BMW vadonatúj fejlesztése.

A 4,4 literes, duplaturbós V8-as motor váltotta a szívó V10-est, teljesítménye 560 lóerő 680 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Mindkettő jelentős előrelépés az elődhöz képest (507 LE, 520 Nm), ugyanígy a gyorsulás is sokat javult, 5,7-ről 4,4 másodpercre. A végsebesség 250 km/óra – de nem az opciós M-Drivers-csomaggal, amely 305 km/órás tempót is enged.

Start-stop rendszer kapcsolódik a motorhoz, így az autó a gyári adatok szerint mindössze 9,9 litert fogyaszt száz kilométerenként. A frankfurti premier után novemberben indul az értékesítés.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés