Connect with us

technokrata

Szokatlan formával debütál a Citroën DS5

Garázs

Szokatlan formával debütál a Citroën DS5

Nyilvánosságra hozta az új DS5 hivatalos adatait és fotóit a Citroën.

Sanghajban mutatkozik be a Citroën DS-sorozatának legújabb tagja, a DS5. Az ötajtós, ferdehátúvá alakított C5-ös 4,52 méter hosszú és 1,85 méter széles, vagyis jóval rövidebb és keskenyebb a Ford Mondeónál, a Citroën szerint azonban öten így is kényelmesen elférnek benne.

Nem mindennapos, hogy egy középkategóriás szedánt ferdehátúvá (vagy crossoverré, attól függ, hogy ki, mit lát bele) alakítanak át: míg a DS4 formailag meglepően közel maradt a C4-hez, a DS5-tel jóval bevállalósabbak voltak a mérnökök. Elöl a jól ismert DS-stílusjegyek látszanak, a tetővonal kupés, az autó hátulját lekerekítették. Ízlés kérdése, de ha már van egy DS4 a kínálatban, a DS5 lehetett volna klasszikusabb megjelenésű prémiumautó is.

A DS5 az első olyan Citroën, amelyben megjelenik a PSA HYbrid4-technológiája: az első tengelyt 163 lóerős kétliteres dízel, a hátsót 37 lóerős elektromotor hajtja. Városi üzemmódban tisztán elektromos üzemmódban is képes közlekedni a DS5, kombinált károsanyag-kibocsátása kilométerenként 99 gramm.

Különleges kabint alakítottak ki a dizájnerek, több új formai megoldás is debütál. Messze van még viszont az értékesítési start, ugyan Sanghajban végleges formában debütál az autó, csak egy év múlva lesz kapható.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin