Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leghülyébb találmány a Forma-1-ben – F1.zip

Garázs

A leghülyébb találmány a Forma-1-ben – F1.zip

Heidfeld és a népzene, kritizáló Lauda, lelkes oroszok – hét nap a Forma-1-ben.

Niki Laudának nem tetszik a mozgatható hátsó szárny. “A valaha volt leghülyébb találmány a Forma-1-ben” – mondta a háromszoros világbajnok, aki szerint a pilótáknak önerőből kell előzniük. Bár a nemzetközi szövetség folyamatosan vizsgálja a DRS-t, Lauda azt mondja, ő sosem vezette volna be. Az új eszköz a vb-címvédő Sebastian Vettelnek sem jön be igazán.

Zenei mindenevőnek nevezte magát Nick Heidfeld, megjegyezve: egyedül a német népzenét nem képes meghallgatni.

Orosz szponzorokat remél Gerard Lopez. A Lotus Renault csapatfőnöke elmondta: az elmúlt nyolc hónapban megduplázódott a Forma-1-es tv-közvetítések nézettsége Vitalij Petrov sikerei nyomán.

Alonso Hamilton Prostja

Lewis Hamilton “hihetetlenül tehetséges” ellenfélnek nevezte Fernando Alonsót. A brit pilóta szerint a múltban ő Sennának felelne meg, Alonso pedig Alain Prostnak, míg Vettel legfejjebb Mansell lehetne.

Sebastian Vettel a sportággal kapcsolatos álmairól beszélt. A vb-címvédő New York-i versenyt szeretne, közelről megnézné a Senna-Prost csatát, és V12-es motorokkal hasítana.

Április másodikán volt 85 éves Jack Brabham. Az ausztrál pilóta három vébét nyert, 16 szezont húzott le a Forma-1-ben, utolsó versenyét 1970-ben futotta, Mexikóban.

Feltámadás májusban

Jose Ramon Carabante, a Hispania tulajdonosa szerint csapata májusban már verni fogja a Virgint és a Team Lotust, noha az idénynyitón még csak rajthoz sem állhattak, miután az időmérőn nem kerültek 107 százalékon belülre.

“Rossz érzés volt, de nem versenyezhet a Forma-1-ben, aki túl olcsó” – mondta a HRT-k rajtengedélyének megvonásáról Johnny Herbert, a versenybíróság egyik tagja.

Túl olcsó az F1-be

Idénynyitó

Az év első futamát Vettel nyerte Hamilton, Petrov és Alonso előtt.

Alonsót nem zavarta a negyedik hely, szerinte csak Vettellel és Hamiltonnal szemben bukott pontokat, mert Petrov nem vb-aspiráns.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali ezzel együtt “azonnali reakciót” akar a közepesen sikerült futam után, ahogy Felipe Massa is.

Melbourne-ben egyik Mercedes sem szerzett pontot, Ross Brawn csapatvezető kiábrándító hétvégéről beszélt. Azóta viszont mindenki fogadkozik a csapatnál, hogy Malajziában már támadni fognak.

Sergio Perez újoncként gyűjtött volna pontokat, ám a Sauber mindkét versenyzőjét kizárták szabálytalan autójuk miatt. Peter Sauber azért kijelentette: senkit nem rúg ki csapatából. Az alakulat nem fellebbezi meg a döntést.

Paul Di Resta szerzett végül újoncként pontot a Force Indiával

Borzalmas idénykezdettől tartott Adrian Sutil, a Force India versenyzője a téli tesztek alapján. Ehhez képest az istálló mindkét pilótája pontot szerzett a Sauber kizárása után.

A Toro Rosso pilótái egymást bírálták a melbourne-i futam után. Buemi szerint Alguersuari miatt ütköztek az első kanyarban, a spanyol erre reagálva azt mondta: Buemi tette tönkre Heidfeld futamát.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés