Connect with us

Hirdetés

technokrata

Melyik az erősebb Pista?

Garázs

Melyik az erősebb Pista?

Vasárnapig Portugál-rali Loeb és Ogier csatájával. Räikkönen is a fedélzeten.

A WRC-szezon harmadik futamát rendezik mától vasárnapig Portugáliában, “klasszikus” murván. Svédországban, hóban-hidegben Hirvonen (Ford), Mexikó oxigénritka magaslati levegőjén, porában Loeb (Citroën) győzött.

Tavaly Ogier nyerte a Portugál-ralit, s a szerdai shakedownon is a gyári Citroën fiatalabbik francia Pistája volt a gyorsabb. Igen, kollégájánál, a hétszeres világbajnok Sebastien Loebnél. Ogier Mexikóban az élről bukott, biztos hajtja a bizonyítási vágy, jó meccs várható.

A gyári fordosok elvileg beleszólhatnak, de a papírforma DS3-sikert ígér. A kékoválosok két finnje egyébként remekül rajtolt, Hirvonen a jelek szerint alaposan összakapta magát a tavalyi blamasorozatot követően. Latvalának meg esetleg célba kéne érnie – Portugáliában esni szokott, nem is kicsit.

Hirvonen tuti esőért fohászkodik, mert akkor elsőként startolva nem kéne takarítania. Ostberg és Solberg  (no meg kiváltképp Ogier) profitálhat a rajtpozíciós fórból.

Ismét ott a mezőnyben Räikkönen (és az edzésen komolyat perecelő Ken Block is), újdonság még, ha nem is WRC-szintű, hogy debütál a turbós Mini JCW S2000 volánjánál a brazil Oliveirával és a helyi menő Araujóval (a topautót majd májusban, Szardínián vetik be).

A versenyközpont Algarve, Faro, a mai szuperspeciál bezzeg északabbra, Lisszabonban lesz. Az össztáv 1360 km, ebből 17 szakaszon 385 a gyorsasági. A záró szelektív nyilván ezúttal is “élő”, tévéközvetítéses Power Stage vonzó bónuszpontokért.

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS WRC) 46 pont
2. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 37
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Fiesta RS WRC) 31
4. Östberg, J. Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS WRC) 28
5. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroën DS3 WRC) 23
6. Ogier, Ingrassia (francia, Citroën DS3 WRC) 15

A konstruktőri vb állása (élcsoport):

1. Ford WRT 73
2. Citroën WRT 47
3. Stobart-Ford 36



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés