Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új arcot kapott a Peugeot 308

Garázs

Új arcot kapott a Peugeot 308

Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a frissített Peugeot 308. Itthon májustól kapható.

Még nem aktuális a Peugeot 308 teljes áttervezése, az új márkaarculatba azonban enélkül is besimították a kompaktot. Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a frissített modell új hőtőráccsal, első lökhárítóval, valamint áttervezett fényszórókkal és motorháztetővel.

LED-es nappali világítás keretezi a ködlámpákat, az embléma nagyobb lett. Hátul krómcsík jelent meg a csomagtartón, emellett további újdonság, hogy egyes modelleket 16 colos felnikkel és nagyon alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal szerelnek.

Nemcsak a ferdehátú, hanem a kombi és a kupé-kabrió is megkapta az új arcot, az utastérben csupán a kormánykereket és néhány anyagot cseréltek le. Átlagosan 25 kilóval csökkent a modellek súlya, a motorpalettát takarékosabbra és tisztábbra hangolták.

Műszaki újdonság, hogy a 112 lóerős, 1,6-os dízelhez rendelhető mikro-hibrid csomag, vagyis start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszer. 3,8 literes átlagfogyasztás és kilométerenként 98 grammos szén-dioxid-kibocsátás érhető el a modellel, amely hatfokozatú kézi vagy robotizált (EGC) váltóval rendelhető. Magyarországon májusban startol a frissített modellek értékesítése.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés