Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még erősebb dízellel bővít a Mini

Garázs

Még erősebb dízellel bővít a Mini

A BMW-től származó kétliteres dízelmotor jelenik meg a Mini négy modelljének kínálatában.

Cooper SD néven új dízelmotoros modelleket vezet be a Mini. A korábbinál erősebb, BMW-től származó kétliteres, 143 lóerős blokkot takar a jelölés, a háromajtós, a kabrió, a Clubman és a Countryman kínálatába is bevezetik.

305 Nm az új motor legnagyobb nyomatéka, 1750-2700-as fordulatszám között folyamatosan rendelkezésre áll. Hatfokozatú manuális váltót kapcsolnak hozzá, de felárért hatfokozatú automata is rendelhető. Fontos volt a fejlesztésnél a takarékosság és tisztaság, ezért a Cooper SD modellekben alapfelszerelés a start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszer, az elektromechanikus szervokormány, a részecskeszűrő, illetve a váltások optimális idejére figyelmeztető műszerfali jelzés.

8,1 másodperc alatt gyorsul százas tempóra a háromajtós Cooper SD, átlagfogyasztása 4,3 liter. A Clubmanben 4,4, a kabrióban 4,5, a fronthajtású Countrymanben 4,6, míg az All4 összkerékhajtással készülő crossoverben 4,9 liter ugyanez az adat. Genfben mutatkoznak be az új modellek, értékesítésük tavasszal kezdődik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés