Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos fotókon a Pagani Huayra

Garázs

Hivatalos fotókon a Pagani Huayra

Mivel nem maradt titkolnivaló, a Pagani nyilvánosságra hozta a Zonda-utód Huayra adatait.

Csúnyán lebuktatták a hét elején a Pagani új szuperautóját, a Huayrát, pedig a gyártó a Genfi Autószalonig húzogatta volna a mézesmadzagot. Mivel korábban minden kiderült az autóról, a Pagani szétküldte a hivatalos sajtóanyagot, amelyből gyakorlatilag semmi új infót nem sikerült kihámozni.

Nem közölték az AMG-féle duplaturbós, hatliteres motor adatait sem, csak annyi áll a közleményben, hogy teljesítménye több mint 700 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 1000 Nm feletti. Hétfokozatú XTRAC szekvenciális váltó gondoskodik az erőátvitelről, az első tesztek szerint az 1350 kilós szupersportkocsi 3,3 másodperc alatt gyorsul százas tempóra. Végsebessége 370 km/óra körüli.

Karbon-titán ötvözetből készült a váz, a leszorítóerő maximalizálása érdekében, szükség esetén négy szárny emelkedik ki automatikusan a karosszériából. Aerodinamikai szempontok miatt kapott szárnyas ajtókat a Huayra, a motor hűtését számtalan légbeömlőnyílás biztosítja.

Elegáns, bőrborítású utastérrel, érintőképernyős szórakoztató-rendszerrel és Bluetooth-előkészítéssel készül a Huayra, mely a példás felszereltség ellenére is csupán 120 kilóval nehezebb a Zondánál. Még idén elkezdődik a gyártás, az alapár egymillió euró lesz.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés