Connect with us

technokrata

Messi-földön folytatódik a pofozkodás

Garázs

Messi-földön folytatódik a pofozkodás

Visszatér Argentínába a Dakar-karaván, három fronton is éles csata dúl.

A harmadik dél-amerikai Dakar-rali kilencedik, utolsó chilei szakaszán Copiapóból Copiapóba jutott el a mezőny egy nem túl hosszú (235 km szelektív, 35 km összekötő), de annál nehezebb és trükkösebb sivatagi hurkon, na meg dűnéken, homokon, köveken, ködön és navigációs problémákon át.

A motorosoknál első részsikerét ünnepelhette az amerikai Street (Yamaha), Despres csak hetedik, az éllovas Coma kilencedik lett (és egy perccel csökkent az összetettbeli előnye). A meglepő napi eredmény úgy született, hogy a tömegrajt után sokan elnézték a rajzot, megesik az ilyen a semmi közepén.

Összetett állás (motorosok, élcsoport):

1. Coma (spanyol, KTM) 35:32:56 ó
2. Despres (francia, KTM) + 8:14 p
3. Contardo (chilei, Aprilia) + 23:33

Al-Attiyah-nak csak az a dolga, hogy ne tévessze szem elől Sainzot

Az autósoknál – korántsem meglepő módon – Sainz volt a leggyorsabb, az a címvédő Sainz, aki hétfőn elvesztette vezető helyét csapattársával szemben, márpedig Sanyibá valami hihetetlen, mennyire utál kikapni. Két percet hozott Al-Attiyah-n. Mint egy esztendővel korábban, a Volkswagen engedi vívni legényeit…

Összetett állás (autósok, élcsoport):

1. Al-Attiyah, Gottschalk (katari, német, VW) 30:56:25 ó
2. Sainz, Cruz (spanyol, VW) + 3:18 p
3. De Villiers, Von Zitzewitz (dél-afrikai, német, VW) + 55:51

Messi, az argentin zseni, a friss aranylabdás világlegjobb focista

A quadosoknál az argentin Patronelli (a 2010-es legjobb Marcos fivére, Alejandro) szakaszgyőzelemmel növelte előnyét (jócskán több mint egy órára honfitársától és legközelebbi riválisától, Halperntől), a kamionosoknál bezzeg a vártnál izgalmasabb a meccs: most például Kabirov nyerte az orosz kamazosok háborúját. Csagin uszkve 4 perc hátránnyal várja a folytatást. A cseh Loprais már nem köphet a levesükbe, miután vagy 3 órát szívott a Tatra technikai gondjai miatt.

A szerdai – nem egyszerű – program

Szerdán visszaporolás következik Argentínába (konkrétan Chilecitóba) egy végtelen, 686 km-es összekötővel, majd már Messi-földön egy kis (176 km-es) gyorsaságival és gyilkos dűnékkel, hogy azért verseny és körömrágás is legyen, ne csak felhőtlen bámészkodás Fiambala környékén.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin