Connect with us

Hirdetés

technokrata

Agyba-főbe büntetik a renitens motorost

Garázs

Agyba-főbe büntetik a renitens motorost

Szegény Fariára rájár a rúd, a portugáltól második szakaszgyőzelmét is elvették a Dakaron.

Ruben Faria volt a leggyorsabb a harmadik dél-amerikai Dakar-rali első és hatodik gyorsaságiján is, ezzel együtt egyetlen szakaszgyőzelem sem áll a KTM nyergében versenyző portugál motoros neve mellett.

Először azért kapott egyperces büntetést, mert etapon, lakott területen 1-2 km/h-val túllépte a megengedett sebességet, s a részsiker Despres-re (KTM) szállt. Másodszor, péntek este meg azért húzták rá a vizes lepedőt, mert nem tartotta be a tankolási szabályt – 15 percet kellett volna eltöltenie a zónában, ő viszont 5:13 után lelépett. A különbséget “jóváírták”. A szakaszt így honfitársa, Helder Rodrigues (Yamaha) nyerte.

Összetettben a kétkerekűeknél a spanyol Coma (KTM) vezet Despres és a chilei Contardo (Aprilia) előtt, Rodrogues a negyedik, Faria az ötödik. Az autósoknál a spanyol Sainz (VW), a quadosoknál az argentin Patronelli (Yamaha), a kamionosoknál az orosz Kabirov (Kamaz) áll az élen.

A mai pihenőnapot követően a jelentősen megcsappant mezőny vasárnap Aricából Antofagastába porol (végig a Csendes-óceán partvidékén). Féltávnál 118 motoros (a 171 nevezettből), 17 quados (a 29-ből), 71 autós (a 139-ből) és 28 kamionos (a 66-ból) van még versenyben.

A hetedik szelektív a rali leghosszabbika lesz 611 km-rel (plusz még 208 km összekötő).



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés