Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dakar: feladta az über-Hummer

Garázs

Dakar: feladta az über-Hummer

Robby Gordon kiesett, Sainz szökik, a Mini megy, Coma kielőzte Despres-t. Chilében a mezőny.

Túl a negyedik gyorson és már Chilében a harmadik dél-amerikai Dakar-rali mezőnye, miután szerdán (San Salvador de Jujuyból indulva) a lányok-fiúk átkeltek az Andokon (4800 méteren), majd benéztek az Atacama-sivatagba (3300 méteren), és Calamában tértek pihenőre.

A napi penzum 554 km volt, ebből 207 a mért. Az autósoknál a címvédő Sainz idei harmadik szakaszgyőzelmét aratta, a Volkswagen négyből a negyediket. A kétszeres ralivilágbajnok (1990, 92) matador Dakar-pályafutása 20. részsikerét ünnepelhette. A rivális Peterhanselt (BMW) defekt hátráltatta.

Az egyetlen magyar Horn Albert a horvát Curic navigátoraként továbbra is becsülettel halad, nem úgy, mint az amerikai Robby Gordon: sokak nagy kedvence kiesett, hátsókerekes Hummer-szörnyével kikéste a startot (futómű…). Chicherit és a Mini Countryman egyre gyorsabb és stabilabb.

Az összetett állása (élcsoport):

1. Sainz, Cruz (spanyol, VW Touareg) 11:09:14 ó
2. Al-Attiyah, Gottschalk (katari, német, VW Touareg) + 4:24 p
3. Peterhansel, Cottret (francia, BMW X3) + 5:41
… 14. Chicherit, Perin (francia, Mini Countryman) + 1:27:13 ó
… 31. Curic, Horn (horvát, magyar, Mitsubishi Pajero) + 3:32:08 ó

A motorosoknál Despres-Coma 2:2, hiszen most utóbbi győzött, sőt át is vette a vezetést holmi 2 mp-cel… Faria visszaesett, aki feljött harmadiknak, az az apriliás helyi menő Lopez Contardo.

Az összetett állása (élcsoport):

1. Coma (spanyol, KTM) 11:43:12 ó
2. Despres (francia, KTM) + 2 mp
3. Lopez Contardo (chilei, Aprilia) + 20:12 p

A quadosoknál Maffei ismételt, s az élre is állt (két másik argentin versenyzővel a nyakában). A kamionoknál Csagin már közel 9 perccel zúz a szintén orosz és kamazos Kabirov előtt.

Csütörtökön atacamai bóklászás következik (nem feltétlen fór az elsőként indulás), a cél Iquique, a Csendes-óceán partja (459 km össztáv, 423 szelektív).



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés