Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sordót viszi a Mini?

Garázs

Sordót viszi a Mini?

Még nem hivatalos, de valószínűleg az ex-citroënessel erősít a raliba visszatérő Mini.

Szépíthetnénk, de tény, hogy a spanyol Dani Sordót kirakták a Citroën gyári ralicsapatából, a hétszeres világbajnok Sebastien Loeb mellől – egy másik francia, Sebastien Ogier kedvéért. Szépíthetnénk, de tény, hogy Sordo nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, futamot sem bírt nyerni, legfeljebb volt olyan jó, hogy elég pontot hozott a konyhára a konstruktőri vb-cím bebiztosításához.

A 2010-es szezonban egyértelműen kiderült, hogy Loeb utódja Ogier, hogy Ogier győztes típus, hogy murván talán már jobb is az élő legendánál. A Citroën junior gárdájából fel-fellépve a “nagy” csapatba első lett Portugáliában és Japánban is, összetettben végül ugyan “csak” negyedikként zárt (Sordo előtt), azonban két versennyel a vége előtt még második volt, bravúrosan szerepelt.

Sordónak mennie kellett, s mivel azért nem egy lassú pilóta (aszfalton például nem is feltétlen gyengébb Loebnél), a raliba hosszú idő után visszatérő Mini vélhetően jól járna vele. A Countryman WRC-vel jövőre pár futam erejéig beszálló, 2012-től teljes progamot tervező márka eddig a brit Kris Meeke-t igazolta le. Pletykálták a kétszeres világbajnok finn Marcus Grönholm újbóli csatasorba állítását, a kiváló észt Markko Märtinnel is dolgoztak együtt, de.

De a legfrissebb hírek szerint hamarosan bejelentik, hogy egy Sordo, Meeke párossal készülnek felvenni a kesztyűt a Citroënnel és a Forddal szemben. A brit Autosport magazin legalábbis így tudja. A napokban Szardínián tesztelték a Countryman WRC-t (Sordo és Meeke is), legközelebb pedig – valamikor még karácsony előtt – Angliában folytatják a munkát.

Meeke rakja a Mininek a szardíniai murván:

Időközben persze a Citroën sem lustálkodik. Ogier rúgja a DS3-nak:



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés