Connect with us

Hirdetés

technokrata

Talma elköszönt Favarótól

Garázs

Talma elköszönt Favarótól

Szakított menedzserével, még nem tudni, mi lesz jövőre.

Korábbi (2007-es) 125-ös világbajnokunk a gyorsaságimotoros-vb idei szezonját a hatodik helyen zárta a debütáló Moto2-es géposztályban, s ez az eredmény “ránézésre” nem is rossz, de. De Talmácsi Gábor (Fimmco Speed Up) csupán egyetlen alkalommal állhatott dobogóra (annak is a legalsó fokára), miközben csapattársa, Iannone sokkal több pontot gyűjtve abszolút harmadik lett. Talma mögül az évad során kihátrált a MOL, mint szponzor, most pedig a hírek szerint szakított az ügyeit intéző Stefano Favaróval és a Faster Managementtel. Érdekeit a jövőben saját maga képviselné. Úgy tudni, hétvégén kipróbálja a Suter vázat, ami valószínűsíti, hogy az Antonio Banderas-féle Jack and Jones istállóhoz szerződhet.

“A folytatást illetően még semmit sem szeretnék bejelenteni. A hét végén utazom Barcelonába, ahol nagyon várom a Suter váz próbáját, amelyet kifejezetten jónak tartok – nyilatkozta Talmácsi. “Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapattal, megfelelő háttérrel szállhatok jövőre harcba. A következő év azonban más szempontból is mérföldkőnek számít majd, hiszen támogató háttércsapat nélkül, érdekeimet saját magam képviselve, hatalmas bizonyítási vággyal a szívemben vágok neki a 2011-es versenyzésnek. A Faster Management minden tagjának, különösen Stefanónak ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet azért a munkáért, amivel a hosszú évek során a versenyzésemet segítették. Egyúttal köszönöm támogatóimnak, hogy továbbra is feltétlen bizalmukról biztosítottak.”

Favaro kifejtette: a szakítás ellenére továbbra is szorít Talmácsinak, és szívből kívánja neki, hogy jövőre bebizonyíthassa, hogy 2007-ben nem véletlenül lett világbajnok. “Egyetértettünk abban, hogy elérkezett az idő pályafutása új szakaszának megnyitására, amiben én és a management többi tagja már nem veszünk részt. Az év végéig a közös munka lezárásra kerül, 2011-től ki-ki a saját útján folytatja az életet. A jövőben is fontosnak tartom a fiatal tehetségek felkutatását, és bízom benne, hogy lesz olyan méltó utód, akivel legalább ekkora közös sikereket érünk el, mint Talmácsi Gáborral. Nagyon szép időszakot éltünk meg együtt, sohasem fogom ezeket az éveket elfelejteni.”

A Moto2-es vb végeredménye (élcsoport):

1. Elias (spanyol, Moriwaki) 271
2. Simon (spanyol, Suter) 201
3. Iannone (olasz, Speed Up) 199
… 6. Talmácsi (magyar, Speed Up) 109



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés