Connect with us

technokrata

Belső értékek

Garázs

Belső értékek

Tippek 16.
Milyen speciális szempontokat vegyünk figyelembe autóvételkor?

A kinézet, a belső tér anyagai, a kényelmi kiegészítők (mint például a rádió, zenelejátszó) is nagyban befolyásolják az összképet. Nézzünk szét e téren is!

Csak ön tudja, hogy esetében mik a speciális szempontok. Gondolja ezért át, hogy mik azok a tényezők, amiket jelenlegi autójában szeret vagy utál, és ezek hiányát vagy meglétét ellenőrizze a kinézett modelleknél is. Gondolja át, hogy milyen szokásai vannak vezetés közben, amit lehet, hogy egy másik autó nem tenne lehetővé! Mire gondolok? Például, ha szeret az ablakon kitett könyökkel vezetni, akkor ellenőrizze le, hogy ezt kényelmesen meg tudja-e tenni, vagy egyáltalán az adott autóban ez lehetséges-e? Egy kisebb négy-ötajtós autóban annyira elöl van a B oszlop, hogy magasabb sofőr nem tudja kitenni a könyökét az ablakon.

Belső kinézet: abból, hogy egy autó kívül jól néz ki, sajnos nem következik, hogy belül is. Néhány, kívülről gyönyörű autónak egyszerűen kiábrándítóan néz ki a belső tere. Ne csak a külső alapján döntsön egy autóról, hiszen belül többször látja majd! Fontos, hogy az utastér is tetsszen, mert ha egy autó belső terét unalmasnak vagy rondának tartja, akkor hosszú távon lehet, hogy az egész autót unalmasnak vagy rondának fogja tartani.

A belső tér anyagai: kicsit feleslegesnek tartom, hogy majdnem minden újságíró megjegyzi, ha a műanyagok kopogósak. A lényeg (habár tényleg kellemesebb tapintású, ha puha) az, hogy jól legyen összerakva és ne zörögjön. Egy puha felületű műanyagokkal készülő belső tér is lehet rosszul összerakva, és ha újonnan nem is, ötvenezer kilométeresen már zörögni fog.

Akusztika: érdemes jó “zenét” venni a kocsihoz, de a gyári rendszerekre sajnos legtöbb esetben az a jellemző, hogy piszok drágán adnak valami vacakot. Egyes luxusautókba még 2007-ben sem lehetett mp3-at is lejátszó hifit rendelni (bár minden egység csillagászati áron volt), pedig akkoriban a Kia Cee’d rádiója már nem csak CD-ről, de USB-kulcsról is képes volt mp3-formátumú hangot lejátszani, ha jól emlékszem, nem is csak a legdrágább változatokkal!

Mielőtt megveszi egy drága hifivel az autót, kérdezzen meg egy szakembert, hogy mit válasszon. Lehet, hogy egy utólagos megoldással, alacsonyabb áron, ötször jobb hangrendszer lesz az autóban. (És még arról sem kell lemondania, hogy a fedélzeti komputerről vagy a kormányról vezérelje!)

A belső térben nemcsak az érzet a lényeg! Rendkívül fontos az autó praktikussága (akár a pakoló rekeszekre, akár az egyes kiegészítők kezelhetőségére gondolunk) és a műszerezettség fejlettsége, ergonómiája és praktikuma is! További tudnivalók a témában: autostitkok.huSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin