Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutál Impreza

Garázs

Brutál Impreza

Cosworth STi CS400
Bemutatta az Impreza WRX STi-ből készített saját változatát a Cosworth.

Valóban brutális fenevadat rittyentettek a Cosworth mérnökei a Subaru Impreza WRX STi-ből, az extrém különkiadásból mindössze 75 darab készül a brit piacra. STi CS400 névre keresztelték a modellt, amelyből már sejthető, hogy a 2,5 literes, turbós bokszermotort 400 lóerősre erősítették.

Nemcsak egyszerű piszkálásról van szó a vezérlő-elektronikában, majdnem mindent kicseréltek a motorban a britek, így az eredetitől teljesen eltérő karakterisztikája lett. Ennek köszönhetően az eredeti Impreza WRX STi 5,2 másodperces százas sprintideje helyett a Cosworth-féle kiadás 3,7 másodpercre képes, amely pontosan ugyanannyi, mint amit a Lamborghini Gallardo LP560-4 tud.

Átdolgozták a felfüggesztéseket és a rugókat, a beavatkozások nyomán egy centivel csökkent a matt feketére fényezett Impreza hasmagassága. Hatdugattyús féknyerget terveztek a sportmodellhez az AP Racing segítségével, az első tárcsák 355 milliméter átmérőjűek.

Az autó megjelenésén nem nagyon változtatott a Cosworth, csupán új első lökhárító és hűtőrács, hátsó spoiler és a külső fényezéshez illő, 18-as fekete felni készült. Átszámítva 16 millió forintos indulóáron lehet hozzájutni az egyedi Imprezához.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés