Connect with us

technokrata

Garázs

Borult a Nemo

ESP nélkül
Borult a PSA-furgon a jávorszarvas-teszten, rendelhető lesz ESP-vel.

A német autóklub, az ADAC három, gyakorlatilag azonos építésű, praktikus minifurgon személyautó-változatát vizsgálta nemrégiben az ominózus jávorszarvas-, azaz kikerülési teszten. Az eljárással hirtelen felbukkanó akadályok kikerülését szimulálják az autók stabilitására koncentrálva.

A Fiat és a PSA-konszern három autója, a Qubo, a Nemo, valamint a Bipper szinte tökéletesen megegyező műszaki adottságaik ellenére eltérő eredménnyel abszolválták a megpróbáltatást. A Fiat Qubo 90 km/h-s sebességgel hibátlanul végezte el a feladatot, a Citroën Nemo 80-nal felborult.

A különbség azzal magyarázható, hogy a Qubo egyes változataihoz rendelhető menetstabilizáló berendezés, amely a tesztautóban is része volt a felszereltségnek. A PSA viszont egyáltalán nem kínálja az adott esetben életmentő opciót a Citroën Nemóhoz és a Peugeot Bipperhez. Utóbbival nem is végezték el a manővert, mert feleslegesnek vélték kockáztatni a tesztelők testi épségét, de még egy autót sem akartak összetörni a borítékolható eredmény tükrében.

A PSA már reagált is, és a lehető legrövidebb úton elérhetővé teszi az elektronikus menetstabilizáló rendszert a két modellhez, a Fiat pedig minden Qubóhoz.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu