Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyesült Amerikai Álmok

Garázs

Egyesült Amerikai Álmok

Buick, Cadillac oldtimerezés
Április elején bonyolították a két klub első, közös megmozdulását.

A Dég-Ozora túrának minden részlete irigylésre méltó. Mielőtt retinán keresztül ízlelgetnénk a történteket, nézzük meg a fonákját egy ilyen eseménynek!

A legnehezebb komponens ugye az ember: Többek között késik, ha időben kell érkezni, és inkább a maga útját járná, ha kijelölt nyomvonalat kell követnie. Persze az autó is közbeszólhat, ugyanis Oldtimereknél egyáltalán nem számít váratlan eseménynek a műszaki hiba. Szerencsére az említett problémák kezelésére fel lehet készülni, de mi a helyzet az időjárással? Sajnos arra nincs szerszámosláda, és nem elég a türelem. Ha menni kell és rossz az idő, jobb inkább otthon maradni!

Buickbandi (Buick Klub) és Greg (Caddy Club) minden bizonnyal az égiek kedveltjei. Nem csak azért, mert jó autókkal járnak, hanem azért is, mert szervezésük mindenki örömére volt. Mondhatjuk úgy is: „a foglalkozás elérte célját”!

Április 3-án, szombaton az amerikai autózás szerelmeseinek egy csoportja gyűlt össze az Álomautó Múzeum parkjában. Rövid bevezetés-ismerkedés után elindult a konvoj. Az autópályán csatlakozott még a karavánhoz egy-két verda, és így már 20 járműcsodából állt a menetoszlop. Mivelhogy ritka látvány az ilyesmi, kisebb torlódást okoztak a belső sávban haladóknak a ringatózó járgányok. A tizenhárom OT-s rendszámú amerikai mellett Mercedes, Chevy, Chrysler és egy Fiat is résztvevője volt az eseménynek.

A dégi kastélyhoz érkezés után fényképezkedés, tárlatvezetés és séta következett, hiszen előre megbeszélt menüvel várták a résztvevőket az ebédlőben. A helyiek között gyorsan híre ment a spontán oldtimer-kiállításnak, ennek köszönhetően az ebéd végére egy kisebb tömeg állta körül az autókat a parkolóban. Rövid beszélgetés az érdeklődőkkel, aztán indulás Ozora felé.

A majdnem százezer köbcentis csoport kellő kultúra magába szívása után, tájjellegű finomságok, jó beszélgetések és friss levegő által felüdülve indult hazafelé. A jelenlévők szerint a különböző emberek és járművek egymásra találásának szép emléke, a vezetés öröme, a kultúra, a jókedv és a szép idő tette felejthetetlenné a programot.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés