Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Abarth-ok Genfben

Garázs

Új Abarth-ok Genfben

Korábban még 200 lóerős teljesítményről szóltak a hírek, amiből a bemutatkozásra már csak 165 illetve 140 lóerő maradt az új Abarth modellek erejéből.

Talán azért a teljesítmény csökkentés, mivel érkezik a Punto  Esseesse nevű kicsit izmosabb kivitele, bár az ő motorja is csak 180 lóerős lett. A gyengébb Punto Abarth 7,5 másodperc alatt gyorsul százra és a start-stop rendszernek köszönhetően  – amely az alapfelszereltség része -, az átlagfogyasztás nem megy feljebb hat liternél.

A kisebb Abarth alapját adó Fiat 500C éppen a Genfi Autószalon mutatkozik be, amelynek európai forgalmazása idén tavasszal veszi kezdetét. A „szabadság és érzelem” tematikáját közvetítő, egyedi hangulatú „kabrió” egyfelől tisztelgés az eredeti, 1957-es nyitott tetős modell előtt, másfelől élvonalbeli megoldásokat vonultat fel a mechanikus elemek, a hajtásláncok és az utas komfort terén.

A kis vászontetősből készített Abarth kivitelbe 140 lóerős, 1,4 literes. Multiair nélküli T-Jet motor kerül, amihez hatfokozatú, kormányról is kapcsolható robotizált váltó jár. Százra 8,1 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig eléri a 205 km/órát.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés