Connect with us

Hirdetés

technokrata

Francia méregzsák

Garázs

Francia méregzsák

A mini hegemóniájának megszakítására készül a Citroen a DS3 Racing piacra dobásával, amely apróság a maga 200 LE-s teljesítményével méltó kihívónak tűnik.

Az autó alapját az 1,6-os turbómotorral szerelt DS3 adja, de ennél a változatnál a motorvezérlés és a turbó átalakítása valamint a sportkipufogó beszerelése nyomán az eredeti 156 helyett,  200 lóerőt tejesít. A kis erőgép maximális nyomatéka pedig az eddigi 240-ről 275 Nm-re nőtt.

A DS Racing sportosabb futóművet is kapott. Feszesebbek a rugók, előre csakúgy, mint  hátra bekerültek a toronymerevítők. A karosszériát 15 mm-rel alacsonyabbra ültették, a nyomtáv 30 mm-rel szélesebb lett, precízebb kormányművet és 18 colos vékony falú abroncsot kapott az egyedi szürke-narancs színekben pompázó méregzsák. Ezek így együtt hatékonyan segítik a kocsi jobb talajfogását nagy sebességű kanyarvételnél.

Az autó neve után illesztett Racing utónév azt jelzi, hogy a kis sportautó fejlesztésében jelentős szerepet vállalt a Citroën Racing csapata is, amely öt konstruktőri világbajnoki címet szerezett a márkának  és amely a Sébastien Loeb-Daniel Elena párossal hat egyéni vb-címet is hozott a francia márkának.

Az autó érkezése természetesen nem véletlen, hiszen 2011-től már nem a C4 WRC-vel, hanem a DS3 alapjaira épített versenyautóval vesz részt a márka a rali-világbajnokságon.

Az DS3 Racing 2010 második felében kerül a piacra, amelyből mindössze 1000 darabot készít a gyár. A ritkaság birtoklására az utastérben elhelyezett sorszámozott lapocska emlékezteti majd a tulajdonosát..

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés