Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyorsabb kabrió

Garázs

A leggyorsabb kabrió

A Continental Supersports Coupe tavalyi bemutatkozása után várható volt, hogy a Bentley előjön a sportmodell nyitott tetős változatával is. Az viszont már meglepő, hogy a kupé 630 lóerős, 12 hengeres motorját egy az egyben átrakták a kabrióba is.

A Genfben debütáló újdonság a nevét az 1925-ben bemutatott eredeti Supersportról kapta, az első Bentleyről, amely 160 km/óránál gyorsabb tempóra volt képes.

Az alapváltozathoz képest nem csupán a motor teljesítményét növelték, áthangolták a futóművet, közvetlenebbre hangolták a kormányzást valamint mintegy 100 kilót faragtak a közel 2,5 tonnás súlyból könnyebb felnik, kerámiafékek, sportülések és egy sereg szénszálas alkatrész felhasználásával az utastérben.

A könnyűnek még így sem nevezhető monstrum a bioetanollal (E85), illetve benzin és a bioüzemanyag bármilyen arányú keverékével működtethető, V12-es 630 lóerős, 800 Nm-es nyomatékkal rendelkező motorjának és állandó összkerékhajtásának köszönhetően 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. Más kérdés, hogy a 325 km/órás végsebességet valószínűleg elég kevesen próbálják majd ki és azt is kizárólag csukott tetővel.

A motor hűtésének növelése érdekében a motorháztetőn is nyílásokat alakítottak ki, de megváltozott a hűtőmaszk alakja is. Hátul a lökhárító és a kipufogó is más, de egy kis spoiler is került a csomagtartóra.

Ebbe a típusban már egy új, hatfokozatú, automata váltó kerül, amely nemcsak 50 százalékkal gyorsabban kapcsol, de képes két fokozatot is visszaváltani. A Supersports modelleket ugyanakkor feszesebb hangolású, aktív futóművel szerelik és módosítottak az összkerékhajtás beállításán is.

A márciusi premier után csak ősszel indul a kabrió forgalmazása, ára egyelőre ismeretlen, de ha valakinek vásárlási szándékai vannak legalább 50-55 millió forintot kell összeszednie.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés