Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különleges útitárs 1.

Garázs

Különleges útitárs 1.

Túlélőkészlet
Két praktikus kiegészítő felszereléssel ismerkedtünk meg az elmúlt hetekben. Az első inkább a terepjárózást komolyan űzők számára lehet sokoldalú – vészhelyzetben nélkülözhetetlen – útitárs, a másik jó szolgálatot tehet “civil” autósoknak is.

Az „Ultimate Survival Tool Kit” robusztus, mégis mutatós, vízmentesen záródó műanyag doboza öt érdekes eszközt rejt, melyek közül kinézetre és akció közben is a leglátványosabb a láncfűrész. Használata roppant egyszerű: a láncot átvetjük a kiszemelt ágon – vagy éppen a terepjáró elé dőlt fatörzsön -, csuklónkra fűzzük a két erős vászonfogantyút, és kezdődhet az aprítás! A borotvaéles szemeknek köszönhetően igen „harapós” a primitívnek látszó eszköz, így, ha jó erőben vagyunk, pillanatok alatt végezhetünk egy karvastagságú ággal.

Az ördöngös zárszerkezetű, hosszúkás, fekete tokban lévő szikravető használatát bizony, szokni kell, de némi gyakorlás után csillagszórókat megszégyenítő szikraesőt tudunk varázsolni, mellyel játszva meggyújthatjuk a tűzgyújtáshoz összegyűjtött száraz füvet, faforgácsot. Esős időben persze, nemigen találunk ilyesféle alágyújtóst, ekkor hasznát vehetjük az alufóliába csomagolt „Wet Fire” tablettáknak, melyek vízben – hóban – sárban is, azonnal meggyulladnak. Szükségtűzhelynek is megteszik: egy „Wet Fire” kocka jó negyedóráig ég, s ez idő alatt egy normál méretű konzervet éppen megmelegíthetünk fölötte!

A jelzőtükörrel napfényes időben segélykérő fényjeleket adhatunk le, a gyár szerint akár 20 km távolságba is. Utóbbit nem ellenőriztük le, de tény, hogy (úgy másfél órás kísérletezgetés után…) 1-2 kilométerre lazán „ellőttünk” a boszorkányos szerkezettel.

A nyakba akasztható jelzősíp használata jóval egyszerűbb – és hatásos: teli tüdőből megfújva úgy 800 méterről még jól hallható éles, átható hangja.

A különleges túlélőkészlettől stílszerű próbával vettünk búcsút: összecsomagoltuk, gondosan lezártuk a dobozt, majd az udvaron látványosan olvadozó hókupac aljára ástuk. Egy nap múlva kihalásztuk, szétnyitottuk – porszáraz volt a belseje.

Mindezek tükrében nem is túlzó az Ultimate Survival Tool Kit 19 800 Ft-os vételára.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés