Connect with us

technokrata

Egy sakkrobot eltörte egy hétéves gyerek ujját

sakkrobot

FrissInfo

Egy sakkrobot eltörte egy hétéves gyerek ujját

Egy sakkrobot eltörte egy hétéves gyerek ujját

A fiatal játékos túl hamar lépett volna, ekkor kapta el az ujját az eszköz.

Nem várt sérüléssel zárt egy robot elleni sakkpartit egy Christopher nevű hétéves gyerek Oroszországban, az eszköz ugyanis bekapta és eltörte az egyik ujját, emiatt meg is kellett szakítani a játékot, írja a Newsweek.

A lap a kedden történt balesetről az orosz állami hírügynökség és a Baza Telegram-csatorna beszámolója alapján azt írja, a fiatal játékos nem várta ki a szükséges időt, amíg a sakkrobot befejezi a lépéseit, hanem hamarabb lépni akart, ez vezetett az incidenshez. A Twitterre kikerült videón látszik, hogy a környéken állók rögtön a játékos segítségére siettek és pár másodperc után már ki is húzták az ujját a robot „kezéből”, de a törést már nem tudták elkerülni.

A sakkszövetség alelnökének nyilatkozata alapján a fiú – aki egyébként Moszkva harminc legjobb kilenc évesnél fiatalabb sakkozója között szerepel – rendben van, begipszelték az ujját. Sergey Smagin hozzátette, hogy az érintett nem tartotta be a robottal való játéknak a várakozási időre vonatkozó szabályát, egyébként extrém ritkának nevezte az ilyen balesetet.

Forrás: HVG

További FrissInfo

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu