Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svédország első olyan adatközpontját hozta létre a Bahnhof és az Eaton, amely hozzájárul a frekvenciamegtartó tartalékhoz

FrissInfo

Svédország első olyan adatközpontját hozta létre a Bahnhof és az Eaton, amely hozzájárul a frekvenciamegtartó tartalékhoz

Svédország első olyan adatközpontját hozta létre a Bahnhof és az Eaton, amely hozzájárul a frekvenciamegtartó tartalékhoz

Az Eaton és a svéd Bahnhof internetszolgáltató közösen hozták létre Svédország első olyan adatközpontját, amely hozzájárul a gyors frekvenciatartalék (FFR) piachoz, arra az esetre, ha nem állna rendelkezésre elegendő villamos energia a hálózaton.

Az Eaton révén a Bahnhof segíthet kiegyensúlyozni a hálózati energiaellátást, s ezért a Svenska Kraftnät (amely Svédország villamosenergia-rendszerét üzemelteti), pénzvisszatérítést biztosít számára.

2020 júniusában a Bahnhof a stockholmi Thule szerverüzemében az Eaton EnergyAware technológiájával korszerűsítette a meglévő Eaton szünetmentes áramforrását (UPS). Az Eaton UPS rendszerének fő célja megvédeni az adatközpontot a hálózatból érkező különféle zavaroktól, ezáltal hozzájárulni a folyamatos áramellátás biztosításához és egyúttal megújuló energia hatékony felhasználásához.

A Bahnhof létesítményében üzemelő Eaton Power Xpert 9395P UPS az EnergyAware szolgáltatásnak köszönhetően gyors frekvenciatartalékot (FFR) biztosít a Svenska Kraftnät számára. Ezzel a megoldással a Bahnhof nemcsak a hálózati zavarok elleni védelemről gondoskodik, de fel tudja ajánlani az UPS akkumulátoraiban tárolt, fel nem használt energiát a Svenska Kraftnätnek, amely ezt az energiát az elektromos hálózat kiegyensúlyozására használja. A Svenska Kraftnät pénzvisszatérítést nyújt a Bahnhofnak az elektromos energiáért cserébe. Új mérési és kommunikációs eszközöket is telepítettek az adatközpontban, melyek lehetővé teszik a hálózati frekvencia rendszeres időközönkénti mérését. Ennek megfelelően a Thule adatközpont lett az első Svédországban, amely használja az FFR-t.

Bahnhof, Thule på Tunnelgatan 1 i Stockholm.

„Az UPS biztosítja, hogy a szerverek és más kritikus fontosságú berendezések mindig elsőbbséget élvezzenek, és a Bahnhof kiválaszthatja azt az energiamennyiséget, amit a hálózat rendelkezésére kíván bocsátani. Ezzel egy teljesen új gondolkodásmód terjedhet el: az infrastruktúrába történő beruházás megvalósulhat egy UPS-rendszer megvásárlásával. Már a beruházás elején befektethet a jövőben kihasználandó maximális kapacitásba, mert a fel nem használt kapacitást értékesíteni tudja a hálózat felé, ez megkönnyíti a bővítést, hisz így nincs szükség később bonyolult kiegészítő beruházásokra és upgrade-ekre.”

– mondja Mathias Jensén, az Eaton ügyfélmenedzsere.

A 2019-ben indított EnergyAware projekt

Az EnergyAware célja, hogy a vállalatok járuljanak hozzá a frekvencia stabilizálásához. Ezek a vállalatok pénzvisszatérítést kapnak a villamosenergia-szolgáltatótól. A visszatérítés összege attól függ, hogy mennyi energiával és mennyi ideig járul hozzá az adott vállalat a hálózati stabilitáshoz.

„A Bahnhof számára fontos, hogy azokon a berendezéseken keresztül, amelyekre különben is szükségünk van saját működésünk biztosításához, hozzá tudjunk járulni a villamosenergia-hálózathoz. Ha javítani tudjuk a hálózati villamosenergiaellátás minőségét és még bevételt is tudunk ebből szerezni, az természetesen üdvözlendő.”

– mondja Mikael Wallén, a Bahnhof adatközpont-infrastruktúra vezetője.

Ha többet szeretne megtudni az Eaton minőségi energiaelosztási és áramellátási megoldásairól, kérjük látogasson el a www.eaton.hu weboldalra. A legfrissebb hírekért látogasson meg minket a Twitter-en a @ETN_EMEA címen, vagy keresse fel az Eaton LinkedIn cégoldalát.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés