Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Szóvivők Bálján a Vodafone Egyenlőség Díjat nem más kapta, mint az Oscar díj várományos Enyedi Ildikó

FrissInfo

A Szóvivők Bálján a Vodafone Egyenlőség Díjat nem más kapta, mint az Oscar díj várományos Enyedi Ildikó

A Szóvivők Bálján a Vodafone Egyenlőség Díjat nem más kapta, mint az Oscar díj várományos Enyedi Ildikó

Az Oscar díj várományos Enyedi Ildikó kapta a Vodafone Egyenlőség Díjat a Szóvivők Bálján

Az idén első alkalommal átadásra kerülő Egyenlőség Díjat a nemek közti egyenlőség es a nők társadalmi megbecsülése iránt elkötelezett Vodafone Magyarország, a Szóvivők Országos Egyesülete és a Bézs Rádió közösen hozta létre. A díjat olyan magánszemély kapja, aki az alapítók szerint az adott évben kommunikációs tevékenységével a legtöbbet tette a nők társadalmi megbecsülésének javítása érdekében.

 

A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a nők társadalmi elismertsége, ez a szemlélet pedig megjelenik a vállalat különböző tevékenységeiben, együttműködéseiben és tükröződik az employer branding stratégiájában is. Utóbbira jó példa a Vodafone ReConnect program, amelynek célja a munka világából átmenetileg kiesett – tehát például szülési szabadságról visszatérő – tehetséges szakértők, vezetők visszaintegrálása a vállalat rendszerébe. Ami pedig a különböző együttműködéseket illeti, a szolgáltató a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös „Meddig mehet?” elnevezésű kampányában tesz a párkapcsolati erőszak ellen. A kampány célja, hogy a lehető legtöbben felismerjék a kapcsolati erőszak jeleit, az áldozatok pedig szakértői segítséget is kaphatnak a www.meddigmehet.hu cím alatt működő tanácsadó oldalon. Mindezek mellett, a Vodafone komoly erőfeszítéseket tesz azért is, hogy minél több lányt tereljen a technológiához kapcsolódó szakmák felé: a nemzetközi Vodafone Csoport által életre hívott társadalmi kezdeményezéssel együttműködve a Vodafone Magyarország ötnapos workshopokat kínál fiatal lányok számára, melyeken megismerkedhetnek a kódolás rejtelmeivel.

A Vodafone elkötelezett a nők társadalmi elismertsége mellett, ezért is adja át a XIV. Szóvivők Bálja támogatójaként az Egyenlőség Díjat, amelyet idén a Testről és lélekről című film Oscar díj várományos rendezőnője, Enyedi Ildikó kapott.

„A Vodafone-nál egyértelműnek tartjuk, hogy nem teszünk különbséget nők és férfiak között, munkatársainkat csak teljesítményük és cselekedeteik alapján ítéljük meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felsővezetésünk 50%-a nőkből áll, a teljes vállalat szintjén pedig 48% a nők aránya. Sokat teszünk azért, hogy az egyenlőtlenségek társadalmi szinten is eltűnjenek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységének elismeréseként a mai napon átadhatjuk az Oscar díj várományos, kiváló filmrendező Enyedi Ildikónak a Vodafone Egyenlőség Díjat.”

– mondta el a díjátadó gálán dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Egyenlőség Díjat Enyedi Ildikó nevében Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át.

„Köszönjük a díjat, amelyet nagyon fontos kezdeményezésnek tartunk. Mi, női alkotók a magunk módján azzal tudunk hozzájárulni az ügyhöz, hogy tesszük a dolgunkat és talán példát mutathatunk azon nők számára is, akik nem hisznek magukban, a lehetőségeikben, vagy abban hogy képesek elérni a céljaikat. Azt gondoljuk, hogy ha megoldást nem is tudunk adni, de utat mutathatunk, hogy igenis el lehet indulni, érdemes megpróbálni és lehet eredményeket elérni nőként is. Természetesen az Oscar díjig eljutást nem tűzhetjük ki célul mindenki számára, de a legfontosabb, hogy mindenki kiteljesedjen a saját területén, akár művészként, akár filmalkotóként, vagy az élet bármely más területén.”

– mondta el a Mécs Mónika a díjátadón

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Csaknem minden munkájának maga írja a forgatókönyvét, filmjeinek jól felismerhető, egyedi hangulata van. Egyik rendezője volt az HBO csatornán futó Terápia című szériának, melyért 2013-ban Gigor Attilával a legjobb televíziós rendezés díját kapták meg.

A Testről és lélekről című film forgatókönyve alig néhány hét alatt készült el, alapgondolatát Nemes Nagy Ágnes Védd meg című versének néhány sora ihlette. Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját is megkapta. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra, amely bekerült az öt legjobb jelölt közé, így 2018. március 4-én, a 90. Oscar díjátadó gálán esélyes a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés